Egy 68 éves férfit gyanúsítanak a kórházi gyilkossággal

2015.10.27. 21:07

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés miatt indított eljárást M. J. Árpád 68 éves budapesti férfi ellen - közölte a rendőrség.

Egy budapesti kórházból érkezett bejelentés hozzájuk október 27-én 4 óra 48 perckor, ami szerint az egyik beteg olyan súlyosan bántalmazta a másik férfi beteget, hogy a sértett a sérülések következtében elhunyt. Úgy tudjuk, a IX. kerületi Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriai osztályán történt az eset

A rendőrség a helyszínen megállapította, hogy a gyilkossággal a 68 éves budapesti férfi gyanúsítható. M. J. Árpádot a rendőrök gyanúsítottként kihallgattak, bűnügyi őrizetbe vették és őrzés mellett egy klinika egyik osztályára helyezték el - áll a kedd esti rendőrségi közleményben.

Az Origo információi szerint a beteg az egyik ágyrácsot tépte fel, azzal esett neki a másik férfinak, akinek fejét a felismerhetetlenségig összeverte. 

Borzalmas állapotok

Nemrég arról számoltunk be, hogy ombudsmani jelentés készült a Merényi pszichiátriáján uralkodó borzalmas állapotokról. Az egyik WC-ből például ömlött a szennyvíz, amit törölközőkkel próbáltak felfogni a kórtermeknél, a mennyezet több helyen is beázott, a vécékben és fürdőhelyiségekben a legalapvetőbb tisztálkodási szerek is hiányoztak, az egyik beteget pedig a radiátorhoz rögzítették. Az ombudsman szerint a zárt osztályon talált körülmények az embertelen, megalázó bánásmód tilalmába ütköznek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport