Ejtették a vádat, megússza a végkielégítési ügyet a volt BKV-igazgató

2015.10.28. 07:58

Megússza börtönt és minden más felelősségre vonást Sz-né Sz. Eleonóra, a BKV korábbi személyzeti igazgatója - írta a Blikk. Ő az, aki a majdnem 100 milliós végkielégítéséről várt országszerte ismertté évekkel ezelőtt.

A volt igazgató bruttó 86 millió forinttal vagyis 14 havi végkielégítéssel távozott a cégtől, mintegy 50 milliót utaltak végül a számlájára. Sz-né tehát nyugdíjba vonult, majd nem sokkal később, hogy felvette a lelépési pénzt, újra dolgozni kezdett a BKV-nak.

Különösen nagy kárt okozó csalás miatt öt éve előzetes letartóztatásba helyezték, ezt később házi őrizetre, majd lakhelyelhagyási tilalomra módosították.

Az ügyészség most mégis úgy határozott, hogy kezdeményezi, mentsék fel a vádak alól Sz-nét, mert nem lehet bizonyítani, hogy átverte-e feletteseit, a BKV akkori vezérigazgatóját és helyettesét. 

A Blikk úgy tudja, az ügyészség azért visszakozott, mert Sz-né pár hónapja jogerősen munkaügyi pert nyert és ha a munkaügyi bíróság nem találta bűnösnek, egyenes következett volna, hogy a büntetőbíróság is felmenti. Ez pedig presztízsveszteség lett volna az ügyészségnek. 

Legutóbb a BKV-botrány másik emblematikus vádja vált semmissé, miszerint a BKV akkori vezérhelyettesének, Balogh Zsoltnak Nokiás dobozban kellett vinnie a milliókat Hagyó Miklós főpolgármester-helyettesnek.