Andy Vajna saját maga ellenőrzi a kaszinóbiznisz tisztaságát

2015.10.29. 15:05 Módosítva: 2015.10.29. 15:05
Ez viccnek is rossz – állítja az LMP.

Az ellenzéki párt közleménye szerint semmit nem ér az, hogy a kaszinókban folyó tevékenységeket kamerával ellenőrzik, hiszen a videószobákban a kaszinószervezők emberei ülnek.

Ameddig nincsenek bekötve Andy Vajna kaszinói a NAV-hoz, és nincs hatékony ellenőrzés, a kaszinókat be kell zárni!

Az LMP nemrég Andy Vajna kaszinóbizniszének valódi ellenőrzését kérte számon a parlamentben. Tállai András államtitkár, a NAV átalakításával megbízott kormánybiztos akkor azt mondta, nem kell változtatni semmit, a bizonylatolási előírások és a kaszinók kamerás megfigyelése elegendő ebből a célból. Ezek után több mint egy tucat kérdést tettünk fel írásban a kormánynak a kaszinók bekamerázásával kapcsolatban.

"Megérkeztek a válaszok, és beigazolódott a gyanúnk: a kamerás megfigyelés gyakorlatilag semmit nem ér. Hiába üzemel a nyolc magyarországi játékkaszinóban jelenleg összesen 1056 darab kamera, a videószobákban a kaszinószervezők emberei ülnek. Andy Vajna saját magát ellenőrzi, hogy minden legálisan folyik-e a kaszinókban, valóban bevallja-e a teljes bevételét, és adózik is utána.

Elképesztő, hogy a sarki fűszeresekig lassan mindenkit rákötnek az online pénztárgépekre, a kaszinókat az oda szúrópróbaszerűen ellátogató adóellenőrök ellenőrzik, a kamerák felvételeit vizsgálva. Ráadásul a felvételeket rövid időn belül törölni kell."