135 nyomozó sem képes elkapni a Lehel utcai robbantót

2015.10.31. 12:33

2014. január 13-án egy 180-185 centiméter magas, fekete motordzsekis, arcát teljesen elfedő ember a CIB Lehet utcai bankfiókjához hajtott. A fiók bejáratánál elhelyezett egy csomagot, majd kis matatás után visszaszállt a motorjára, még szinte el sem hajtott, amikor a csomag felrobbant. A CIB és szomszédos Budapest Bank fiókjában 15 millió forintos kár keletkezett, előbbi bejárata úgy nézett ki, mintha rakétatámadás érte volna. A környező lakóházakban is keletkezett 1,5 millió forint kár. 

A motoros nem törte fel az ATM-eket, nem a pénzszerzés volt a célja. Hamar kiderült róla, hogy pár nappal korábban, 2014. január 7-én betörte a Váci úti Raiffeisen Bank utcai portálját. Innentől kezdve a rendőrség nagyon komolyan vette az ügyet, 135 főből álló kiemelt egység kezdett vizsgálódni a Nemzeti Nyomozó Irodánál, de hiába.

  • Több száz biztonsági kamera felvételeit foglalták le
  • Átvizsgálták a crossmotoros egyesületek tagjait
  • Kihallgatták a bankokat fenyegetőket
  • Ezer lakossági bejelentést megvizsgáltak
  • Akcióba léptek a titkosszolgálatok

A merénylő azonban nem jelentkezett, a forró nyom kihűlt, írta a szombati Magyar Nemzet. A lap szerint a nyomozók többsége visszatért eredeti beosztásába, de a nyomozás még folyik. 2016. január 7-ig biztos vizsgálódnak az ügyben. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport