Adócsalással vádolják a hazaárulózó volt fideszes politikust

2015.11.04. 16:47 Módosítva: 2015.11.04. 16:50
Fodor Ibolyának már több botránya volt: sikkasztásért felfüggesztett börtönbüntetést kapott 2003-ban, közmunkásokkal festette ki a lakását, lehazaárulózta az internetadó ellen tüntetőket. Az ügyészség most a takarítócége ellen emelt vádat költségvetési csalás gyanúja miatt.

Költségvetési csalással vádolja a hazaárulózásáról, majd jogerős bírósági elítéléséről elhíresült volt fideszes pécsi képviselőt, Fodor Ibolyát a pécsi járási ügyészség – írja a hvg.hu.

A vád szerint a képviselőnő takarító cége, a Prohigi Kft. hamisan nyilatkozott az adóhatóságnak a fizetendő áfáról 2010-ben és 2011-ben. 2012-ben pedig nem nyújtott be adóbevallást, és 3,1 millió forint adóhiányt okozott. A Prohigi.kft korábban több pécsi iskolával és önkormányzati fenntartású intézménnyel szerződött takarítási munkákra.

Fodor a hvg-nek megerősítette: valóban vizsgálják a cégét. Többet azonban nem akart közölni. Hozzátette, hogy az ártatlanság vélelme őt is megilleti.

Botrányai miatt az egész országban ismerték

Fodor 2014-ben szerzett önkormányzati képviselői mandátumot Pécsen a Fidesz színeiben. Megválasztása után a Népjóléti és Sport Bizottság tagja lett. A politikus akkor lett országszerte ismert, amikor a tavalyi internetadó elleni tüntetések résztvevőit hazaárulóknak nevezte.

Később az RTL Klub kiderítette, hogy 2003-ban sikkasztás miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Az idei év elején szintén a hvg.hu írta meg, hogy halálosan megfenyegetett egy választót a Facebookon.

A képviselő mellett sokáig kitartott a Fidesz-frakció. Hazaárulózása után még nem, de azután, hogy bírósági ügye kiderült, kizárták a pécsi Fidesz-KDNP frakcióból. Fodor nem mondott le egyéniben szerzett mandátumáról, de botrányai óta egyetlen egyszer ment be munkahelyére. A pecsiujsag.hu-nak azt mondta: rákos megbetegedése miatt nem vesz részt az önkormányzat munkájában.