Majmok költöznek a Bükkbe

2015.11.05. 10:50

A Heol.hu riportja szerint jövő tavasszal állatkert nyílik Felsőtárkányban, amelynek szakmai vezetője a kecskeméti Vadaspark éléről távozó Pullai Béla lesz.

Az állatkert 5,5 hektáron terül majd el, és magyar befektetők hozzák létre, köztük Grósz Ákos, aki azt mondta a lapnak, hogy

Felsőtárkányban elsőként egy dél-amerikai állatokat felvonultató komplexum nyílik majd meg egzotikus állatokkal. Rengeteg madár, sokféle papagájfaj lesz majd látható, de tízféle majom, zebra, gnu és pingvin is lesz majd az állatkertben. A befektető, akivel kapcsolatba kerültünk számos egzotikus állat tulajdonosa, amelyek európai állatkertekben vannak jelenleg, onnan érkeznek majd Felsőtárkányba. Hatalmas kifutók lesznek, függőhidakról szemlélhetik majd az állatokat a látogatók, a legmodernebb mobil eszközökkel tervezzük létrehozni a parkot.

Az állatkert mellett létrehoznak egy dinóparkot is, hatalmas mozgó dinószobrokkal.

A 3500 lakosú település polgármestere örül a kezdeményezésnek. Juhász Attila Simon szerint "végre egy olyan fejlesztésről van szó, amiből a helyi vállalkozások, a felsőtárkányiak profitálhatnak, ám nem az önkormányzatnak kell tennie érte, hogy létrejöjjön, hanem befektetők hozzák létre".