Mégis beszédet mond Göncz Árpád temetésén Mécs Imre

2015.11.05. 18:59

Mégis beszélni fog, de egy személyes hangvételű búcsúbeszéddel készül Mécs Imre Göncz Árpád korábbi köztársasági elnök búcsúztatására, írja az MTI. Mécs Imre csütörtökön korábban azt mondta, nem fog beszélni a temetésen, mert Göncz családjának nem tetszettek a beszéd egyes részei, ő pedig nem akart változtatni rajta.

A Göncz család és Mécs Imre végül megállapodott abban, hogy Göncz Árpád korábbi kívánságának megfelelően Mécs Imre mond búcsúbeszédet a gyászszertartáson, de a beszéd a család kérésére személyes hangvételű lesz. Mécs, Göncz Árpád egykori rabtársa, későbbi SZDSZ-es parlamenti képviselő  "teljes beszédét" később a Kossuth téren mondja majd el.

A Facebookon megosztott bejegyzésében Mécs csütörtök délelőtt azt írta: beszédében "égető nemzeti problémákkal" is foglalkozott volna, mivel azonban a család közölte, hogy ez így nem hangozhat el, ő pedig beszéde lényegén nem kíván változtatni, a család visszavonta Göncz Árpád végakaratán nyugvó felkérését arra, hogy mondjon beszédet a temetésen.

Az életének 94. évében, október 6-án elhunyt Göncz Árpád temetése november 6-án, pénteken, délután három órakor kezdődik az Óbudai temető 16-os parcellájánál.