36 kutyának a mai volt a legszebb napja

2015.11.08. 15:44 Módosítva: 2015.11.08. 15:56

Örökbefogadó napot szervezett a Vigyél Haza Alapítvány az Illatos úti menhelyen vasárnap, ahol reggel 110 kutya várt gazdára. Ez egy figyelem felhívó kampány része volt, melynek az a célja, hogy az emberek inkább fogadjanak örökbe olyan állatokat, amelyek igazán meg fogják hálálni a szeretetet, minthogy pénzért vásároljanak, és ezzel tovább nőjön az állatállomány.

Ennek érdekében minden kutyát beoltották, és csippel látták el, továbbá minden örökbe fogadó ingyen kapott pórázt, nyakörvet, névvel ellátott bilétát a választott ebhez, valamint egy ingyenes ivartalanítási kupont, és egy szintén ingyenes szocializációs tréningre szóló kupont. 

A Vigyél Haza Alapítványnál az Index kérdésére elmondták, hogy az örökbefogadó napra több százan látogattak ki, és végül 9 macskának és 36 kutyának lett új gazdája. Köztük voltak olyanok is, akik nagyon régen éltek már a telepen, és idősek is voltak. 

Aki ma nem jutott ki, ne bánkódjon, ugyanis több tucat kutya és macska vár még gazdára az Ilatos úton, ahol a hét minden napján 10-15 óráig, vasárnap 10-13 óráig várják az érdeklődőket. Ha pedig a civil szervezőktől szeretnének örökbefogadni, azt is megtehetik, ugyanis az alapítvány oldalán külön galériában tekinthetik meg a gazdára váró állatokat.