Nyárutóba borul a november

2015.11.08. 09:26
Egész keddig kimondottan enyhe időre számíthatunk, akár 17-18 fokig felmehet a csúcshőmérséklet.

Vasárnap eleinte sok lesz a felhő, majd nyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, az éjszaka képződött köd fokozatosan feloszlik, derül ki a Met.hu előrejelzéséből. Legtovább a Tiszántúlon és a Duna-Tisza-köze északi részén marad párás, ködös a levegő.

Délután keleti, északkeleti tájakat kivéve gyengén felhős, napos idő várható.

Számottevő csapadék sehol sem valószínű, legfeljebb eleinte lehet néhol kisebb eső, a ködös területeken szitálás. A Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb hőmérséklet a tartósabban ködös, borús tájakon 6, 10, másutt 14 és 18 fok között valószínű, de az Alpokalján ennél is melegebb lehet. Késő estére 4 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Életbe lépett a szmogriadó

Vasárnap reggel 6 órától életbe lépett a feketematricás autók közlekedési tilalma. A szmogriadó riasztási fokozata további intézkedésig minden nap reggel 6 órától este 10-ig tart, részletek cikkünkben.

A későbbiekben a Köpönyeg.hu összefoglalója szerint hétfő reggelre sokfelé válik párássá a levegő, a Dunától keletre többfelé alakul ki köd. Napközben általában változóan felhős idő lesz, de a keleti, északkeleti vidékeken egész nap borús, ködös maradhat a levegő. A Dunántúlon 16, keleten 10 fok körül alakul a maximum-érték.

Kedden párás időre számíthatunk, napközben erős felhősödéssel. Északkeleten, északon néhol kisebb eső is előfordulhat. Marad az enyhe november: 17 fok körül várható a csúcshőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön a párásság megszűnése után napos, gyengén felhős időre van kilátás. Csapadék nem valószínű. A hőmérséklet délutánonként 15 fok körül alakul.

Péntektől várhatóan fokozatosan gyengülni kezd a nappali felmelegedés.