Daruval mentettek egy szegedi beteget

2015.11.09. 15:07
A 8. emeleti lakásából az ablakon át mentettek meg egy idős, túlsúlyos, eszméletlen beteget a tűzoltók a Szamos utcában. Vasárnap késő este érkezett segélyhívás a katasztrófavédelem szegedi műveletirányítási központjába a mentőszolgálattól.
2
Fotó: delmagyar.hu

A mentők vasárnap késő este egy szegedi, Szamos utcai lakásban élesztettek újra egy idős férfit, írja a délmagyar.hu. A tízemeletes ház liftje működött ugyan, de méretei miatt alkalmatlan volt a hordágyhoz rögzített, életveszélyes állapotban lévő beteg szállítására. A lépcsőházi folyosón a beteg állapotát veszélyeztette volna a nyolcemeletnyi rázkódás, ezért a mentősök azonnal a katasztrófavédelem segítségét kérték a beteg mozgatásához.

A szegedi hivatásos egységek percek alatt a helyszínre értek. A lakóház melletti területen megtelepítették a gépezetes tolólétrát. A beavatkozást nehezítette, hogy sötétben, a mentőszolgálat munkatársaival együttműködve, egy életveszélyes állapotban lévő, túlsúlyos beteget kellett menteniük.

A tűzoltók a nyolcadik emeleti lakás ablakához emelték a létra kosarát, melynek kialakítása és szakfelszerelései lehetővé teszik a hordágy biztonságos rögzítését. Az eszméletlen férfit hordággyal együtt, az ablakon keresztül emelték át a létra kosarára. A tűzoltó percek alatt földet ért a beteggel, akit a mentők a szegedi klinikára szállítottak - mondta Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.