Hetente erőszakolta 8 éves lányát egy mezőhegyesi román férfi

2015.11.09. 13:51 Módosítva: 2015.11.09. 14:02

November 11-én tárgyalják a Szegedi Ítélőtáblán annak a Magyarországon élő román férfinak az ügyét, aki rendszeresen megerőszakolta és bántalmazta kiskorú nevelt lányát.

A 63 éves C. I.-t idén áprilisban első fokon  13 év 6 hónap fegyházra  és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte  12. életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, írja a Beol.hu.

A bántalmazások a kislány 8 éves korában kezdődtek. Az 1991-es születésű  Ö. A. és édesanyja, S. I.  2003-ban Romániában egy faluban együtt éltek C. I.-vel. A vádlott az akkor harmadikos kislánnyal fajtalankodott. Azzal félemlítette meg, hogy ha a történtekről bárkinek is beszél, akkor meg fogja verni az anyukáját, de ha nem mondja el, akkor ajándékot fog kapni.

A férfi ezután heti gyakorisággal megismételte a fajtalankodást és a fenyegetéseket. Miután a család egy másik faluba költözött a vádlott egyre durvábban bánt élettársával, kapcsolatuk megromlott. Amikor kiderült az anya számára, mit tesz élettársa a kislányával, meg akarta ütni a férfit, de az ököllel összeverte.

Később a férfi arra kényszerítette élettárasát és a kislányt, hogy egyszerre feküdjenek le vele. Megfenyegette őket, hogy elvágja a torkukat, ha nem teszik azt, amit mond.  A nő és a kislány nem mertek ellenkezni. 

A család 2005-ben Magyarországra költözött és előbb egy Szeged melletti, majd egy Kecskemét melletti tanyán éltek. Az erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett közösülések a vádlott őrizetbe vételéig eltartottak. A lány nevelőapjától teherbe is esett. Első alkalommal elvetélt, de 2009 februárjában kislánya született. Ekkor már Hatvanban laktak. 2009-ben egy időre visszament a család Romániába, majd visszaköltöztek Magyarországra.

Előbb egy kacsatelepen, majd Mezőhegyes mellett egy libatelepen vállaltak munkát. A férfi egy náluk vendégeskedő mezőhegyesi 13 éves kislánnyal is erőszakoskodni kezdett, de időben leleplezték.

A férfi élettársa 2013. január 27-én bejelentést tett a Mezőhegyesi Rendőrkapitányságon.