Elbukott egy újabb fideszes elszámoltatás

2015.11.12. 06:32

Bizonyítottság hiányában nem nyomoz tovább a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) korábbi, kétmilliárdos beszerzési ügyében - írta a Magyar Nemzet.

A lapnak Szőke László, a BGYH vezérigazgatója azt mondta, hogy a napokban kapta meg a BRFK határozatát, amely ellen  panasszal fordulnak az ügyészséghez.

A fürdőkapuk ügyében 2009-ben kezdődött nyomozás ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés gyanújával. A nyomozók a bűncselekményt annak ellenére nem találták bizonyítottnak, hogy öt éve a Városházán és a fővárosi cégnél fellelhető összes iratot megkapták. 

A közbeszerzést az MSZP-SZDSZ-es városvezetés idején írták ki, a nyomozó hatósághoz hat éve a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezető-helyettese, György István fordult - olvasható a Magyar Nemzetben.

Az utóbbi időszakban nem ez az egyetlen ügy, amelyben komolyabb következmények nélkül befejeződik az eljárás. Pár hete például Sz-né Sz. Eleonóra, a BKV korábbi személyzeti igazgatója ellen ejtették a vádat. Korábban pedig a BKV-botrány másik emblematikus vádja vált semmissé, miszerint a BKV akkori vezérhelyettesének, Balogh Zsoltnak Nokiás dobozban kellett vinnie a milliókat Hagyó Miklós főpolgármester-helyettesnek.