Senki nem akar más helyett börtönbe menni a roma önkormányzatban

2015.11.18. 17:51

Sanyikám ... Na ide figyelj! Beszéltem már a Lacival is, és beszéltem már a Nagy Józsival is. ... Ezt a feladatot még meg kell csinálni! ... Abban az esetben, ha arról van szó, hogy napirendi pontok leszavazása van, akkor leszavazzuk, ha az egész napirendi pontok megvitatása van, és tulajdonképpen borítása van, akkor borítás van, azt fogjátok majd tudni!

Farkas Flórián ezekkel az instrukciókkal látta el telefonon az Országos Roma Önkormányzat egyik képviselőjét a szervezet legutóbbi, botrányba fulladt mohácsi rendkívüli közgyűlése előtt.

A két pártra önkormányzatban azt állítják Farkas Flórián miniszterelnöki romaügyi megbízott kissé zavaros megfogalmazása lényegében utasítás volt arra, hogy a Lungo Drom képviselői mindenáron akadályozzák meg, hogy a közgyűlésen megtárgyalják a Híd a munka világába program pénzügyi problémáit. A pénzekkel a korábbi elnök, Farkas Flórián nem tud elszámolni.

Az Index már beszámolt arról, hogy Vajda László, az ORÖ jelenlegi elnökét, Hegedüs Istvánt támogató csoport képviselője szerdán jelezte: egy titokban rögzített felvétellel bizonyítani tudja, hogy Farkas Flórián buzdította saját embereit a közgyűlés szétverésére.

Az ORÖ székházában Vajda elmondta, hogy mohácsi közgyűlésen furcsállták a Lungo Dromos képviselők viselkedését, a hangfelvétel megmagyarázta miért.

Farkas Flórián telefonál

A Vajda nem árulta el Farkas Flórián beszélgetőtársának nevét, de szavaiból kiderült, hogy Lungo Dromos képviselő, és maga is hozzájárult a felvétel közzétételéhez. Az ORÖ 47 tagja között két Sándor nevű Lungo Drom képviselő is van.

Vajda a felvétel bemutatása után felszólította a kormány, és a Fidesz vezetőit, hogy „véglegesen vonják ki a forgalomból” Farkast, aki elvesztette a hitelét, és nem úgy látja el a miniszterelnöki megbízott feladatát, ahogy az elvárható lenne. Vajda szerint Farkas Flórián durván beavatkozott az ORÖ ügyeibe, és hatalmát felhasználva akarja eltávolíttatni posztjáról Hegedüs Istvánt, akit 2014-ben épp az ő javaslatára választottak meg az önkormányzat élére.

Vajda László szerint Farkas érdeke most az, hogy botrányok zavarják meg az ORÖ munkáját, elterelje a figyelmet az ő hivatali ideje alatt elkövetett törvénytelenségekről.

Senki nem akar más helyett börtönbe menni a roma önkormányzatban, ezért ki kellene alaposan vizsgálni a roma foglalkoztatási pénzek eltűnését, és az elnöki keretből történt költéseket is – mondta a képviselő, hozzátéve, nem látjuk, hogy számonkérés lenne, Farkas Flórián pedig hallgat.

Hegedüsék frakciója a pénteki ülésén dönti el, tesz-e jogi lépéseket Farkas Flóriánnal szemben.