Érvénytelen jeggyel utazott, majd megrugdosta a rendőröket

2015.11.19. 16:01

Vádat emeltek egy 36 éves nő ellen, aki a vele szemben intézkedő rendőröket bántalmazta Miskolcon - írja a Borsod Online

A nő egy helyi buszjáraton utazott még 2015. április 2-án, amikor a jegyellenőrök látták, hogy a nem érvényesítette a jegyét, ezért leszállították a buszról, majd megpróbálták az adatait rögzíteni.

A nő ezt megtagadta, ezért a kalauzok hívták a rendőrt. A két járőr a buszmegállóban intézkedni kezdett a nővel szemben, de a rendőrök felszólítására sem volt hajlandó az adatait elmondani, és el akart menekülni.

A rendőröknek ezt sikerült megakadályozni, testi kényszer alkalmazásával a rendőrautóhoz kísérték, ahol megpróbálták megbilincselni, de továbbra is ellenállt. Az egyik rendőrt meg akarta rúgni, míg a másiknak a sapkáját leütötte a fejéről.

Ezután a rendőrök a földre vitték a nőt, ahol megint megpróbálták megbilincselni, ekkor a nő azért, hogy a rendőrök ne tudják megközelíteni, mindkét járőrt egy-egy alkalommal mellbe rúgta. A rendőrök nem sérültek meg.

Az ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű elkövetővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a bíróságon.