Évi 280 milliót költünk miniszteri biztosokra

2015.11.19. 08:34

Havi százezer forintért ad tanácsot a kormánynak a fuvarozással foglalkozó Wáberer György, Magyarország 9. leggazdagabb embere – írja a Bors.

A miniszteri biztosok és megbízottak díjazása a Mesterházy Attila MSZP-s képviselő írásbeli kérdéseire adott válaszokból derül ki. Wáberer Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottjaként segíti a kormány munkáját, vele együtt összesen kilenc minisztériumban 35 miniszteri biztost és 4 miniszteri megbízottat foglalkoztat a kormány. A rekorder az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ahol 12 biztos dolgozik, a Nemzetgazdasági és a Honvédelmi Minisztériumban viszont egy sem.

Nekik összesen évi 280 millió forintot fizet ki az állam. A legjobban kereső biztos Héjj Dávid, aki Lázár Jánosnak dolgozik a Miniszterelnökségen, ő havi bruttó 1 millió 250 ezer forintot keres. Huszonegyen kapnak helyettes államtitkári (747 900 forintos), négyen államtitkári (997 200 forintos) fizetést, a többiek 100–500 ezer között keresnek. Ehhez jönnek még a juttatások, például a szolgálati autó. Nyolcan vállalták ingyen a munkát.

A Rogán Antal vezetésével frissen alakult Miniszterelnöki Kabinetiroda biztosairól még nincsenek adatok, de a Bors úgy tudja, hogy ide került át Kerényi Imre és Hegedűs Zsuzsa, és ide tartozik Wáberer György is mint a közúti fuvarozás fejlesztését segítő megbízott.