9 évre súlyosbították a gólyatábori erőszakoló ítéletét

2015.11.23. 11:42 Módosítva: 2015.11.23. 12:23

Az első fokon kiszabott 7 és fél éves börtönbüntetést másfél évvel hosszabbította meg a bíróság annak a férfinak az ügyében, aki tavaly augusztusban nemi erőszakot követett el az ELTE Tanító- és Óvónőképző Karának fonyódligeti gólyatáborában, mondta az Indexnek Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője.

A súlyosbítás amiatt történt, hogy a bíróság a nemi erőszak mellett egy újabb bűncselekményben is megállapította a vádlott bűnösségét. K. Szilárdot különleges adattal való visszaélésért is elítélték. Az új bűncselekmény miatt az ügyben harmadfokon a Pécsi Ítélőtábla mondja ki a végső szót.

A 39 éves K. Szilárd fotósként dolgozott a gólyatáborban. Tavaly augusztus 30-án az egyik lányt fojtogatta, ököllel verte, megöléssel fenyegette, és megerőszakolta. A történtekről több mint 100 fotót is készített, ezekkel akarta később zsarolni az áldozatát. 

A megerőszakolt lány a Hvg.hu-nak adott interjúban mondta el a történetet. A gólyatábor első estéjén tartott bulin egy csoporttársát kereste, akkor futott össze a fotóssal. A lánynak az ezután történtek kiestek. A tábor focipályáján tért magához. A fojtogatás miatt oxigénhiánytól küszködött, a szeme bevérzett, az egész álla lila volt, a nyakán jól látszott egy nagy tenyérlenyomat.

A fotós a szobájába visszatérve kivette a memóriakártyát a gépéből. A rendőrök ezt nem is vitték volna el, ha a táborban lévők nem figyelmeztetik őket erre.