Kalapáccsal ment kirabolni a pékséget, de a vége az lett, hogy lábon lőtték

2015.11.26. 10:46

Vádat emelt a veszprémi nyomozó ügyészség az ellen a 37 éves, jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben, aki június végén részegen egy veszprémi pékséget akart kirabolni, és közben több mindent megrongált.

A vádirat szerint az elkövető éjfél után, maszkkal az arcán és kalapáccsal a kezében ment a pékséghez, melynek üzlethelyiségébe belépve, az ott tartózkodó alkalmazottat „Rablás, csinálja azt, amit mondok, mert különben szétverem a fejét!” szavakkal megfenyegette, miközben a kalapáccsal úgy tett, mintha ütne. Ezután az alkalmazott mobiltelefonját követelte, majd mikor azt megkapta, a készüléket a földhöz vágta, és a kalapáccsal darabokra törte.

A maszkos férfi a sértettet az iroda egyik sarkába ültetve mindent átkutatott, miközben pénzt követelt. Végül csekély összegű készpénzt és a pékség két teherautójának a kulcsát találta meg, és azokat magához vette. A vádlott talált még egy notebookot, de azt darabokra törte. Ezután a sértettet maga előtt tolva a pékség üzemébe ment, ahol a falra szerelt telefonkészülék vezetékét kitépte. A férfi az alkalmazottat végül az öltözőbe lökte, megtiltva neki, hogy onnan kijöjjön, a helyiség ajtaját azonban nem zárta be.

A riasztó jelzésére az üzlet biztonsági szolgálatának munkatársa a helyszínre érkezett, a figyelmeztető lövések után a rabló lábára lőtt, aki így a földre került.