Az izraeli nagykövetség elítéli a szentgotthárdi polgármester kijelentését

2015.11.30. 13:56

Az izraeli nagykövetség a lehető leghatározottabban elítéli a szentgotthárdi polgármester azon kijelentését, amelyben azzal vádolja Izraelt, hogy a párizsi terrorakciók mögött áll, írja az MTI a nagykövetség közleménye alapján. 

Huszár Gábor szavai "ismételten bizonyítják azt, hogy vannak, akik nem tanulnak a történelemből, és továbbra is a zsidó államra, Izraelre és a zsidókra vonatkozó összeesküvés-elméleteket és negatív nézeteket hangoztatnak" − áll a közleményben. Az ilyen jellegű uszítás vezetett a zsidók legnagyobb tragédiájához Magyarországon is - tették hozzá.

Ahogy arról beszámoltunk, Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere szerint „bizonyos üzleti körök” és a zsidó állam állhat a párizsi terrortámadások mögött. A fideszes városvezető erről az önkormányzat november 16-i bizottsági ülésén beszélt a többi képviselő előtt. Az ülésről készült hangfelvétel felkerült az internetre.

Annyit tőlem mindenki fogadjon el, hogy az, ami Párizsban történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök, és én itt kimondom, aminek a hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat, a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni

– mondja a polgármester. 

A nagykövetség sajnálatosnak nevezte, hogy "egy közszereplő, Szentgotthárd fideszes polgármestere - aki példakép kellene, hogy legyen a választókörzetében - ilyen hamis és nevetséges állításokat mond". Izrael az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten és az az ország, amely a népe ellen elkövetett több ezer terrortámadás áldozata. A polgármester a kijelentésével összekeveri az elkövetőket és az áldozatokat - áll a közleményben.