Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Megint korrupt rendőröket fogtak Záhonynál

2015.11.30. 22:43

Korrupcióval gyanúsított rendőröket fogtak el Záhonynál, írja az MTI. A tizenöt rendőrt a Nemzeti Védelmi Szolgálat buktatta le, majd hétfő reggel ütöttek rajtuk. Egyiküket konkrétan az útlevélkezelő-fülkéből vitték el.

A vád szerint a rendőrök hónapokon keresztül kértek pénzt a határátlépésért, ezzel naponta nagyjából 1000-1500 eurót kerestek. A házkutatások után a határrendészeket Nyíregyházára szállították és kötelességszegéssel elfogadott vesztegetés miatt indítanak ellenük büntetőeljárást.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint a záhonyi rendőrök rendszeresen fogadtak el pénzt autósoktól, cserébe szemet hunytak kisebb-nagyobb törvénysértések felett.

Az utóbbi időben egyre több rendőrt és határrendészt fognak el különböző határátkelőknél. Novemberben Szegeden gyanúsítottak meg hat rendőrt korrupcióval, korábban pedig nyolc másikat Záhonyban. A csúcs természetesen most októberben történt szintén Záhonyban, amikor a komplett határátkelő-állomást letartóztatták vesztegetés és korrupció gyanúja miatt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.