Alfréd
4 °C
14 °C

Megint korrupt rendőröket fogtak Záhonynál

2015.11.30. 22:43

Korrupcióval gyanúsított rendőröket fogtak el Záhonynál, írja az MTI. A tizenöt rendőrt a Nemzeti Védelmi Szolgálat buktatta le, majd hétfő reggel ütöttek rajtuk. Egyiküket konkrétan az útlevélkezelő-fülkéből vitték el.

A vád szerint a rendőrök hónapokon keresztül kértek pénzt a határátlépésért, ezzel naponta nagyjából 1000-1500 eurót kerestek. A házkutatások után a határrendészeket Nyíregyházára szállították és kötelességszegéssel elfogadott vesztegetés miatt indítanak ellenük büntetőeljárást.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint a záhonyi rendőrök rendszeresen fogadtak el pénzt autósoktól, cserébe szemet hunytak kisebb-nagyobb törvénysértések felett.

Az utóbbi időben egyre több rendőrt és határrendészt fognak el különböző határátkelőknél. Novemberben Szegeden gyanúsítottak meg hat rendőrt korrupcióval, korábban pedig nyolc másikat Záhonyban. A csúcs természetesen most októberben történt szintén Záhonyban, amikor a komplett határátkelő-állomást letartóztatták vesztegetés és korrupció gyanúja miatt.

Teneriffe - Loro Park

Teneriffe és Spanyolország legmagasabb pontja a Teide ami a hasonló nevű Nemzeti Parkban terül el.

Thaiföld

3 hetes körút Thaiföldön amolyan hátizsákos módra.