Kiemelt jelentőségű beruházás lesz a belügy Várba helyezése

2015.12.02. 14:48

Gyorsít a kormány a Belügyminisztérium költözésén.

Egy hete rendelte el a kormány, hogy a Belügyminisztériumot (BM) és a Nemzetgazdasági Minisztériumot (NGM) a budai Várnegyedbe költözteti. Szerdán egy kormány új rendelettervezetből kiderült, hogy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítják a költözést.

A Belügyminisztérium az Országház utca 28–32., illetve az Úri utca 49–51. szám alatti ingatlanegyüttesbe költözik, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig a Szentháromság tér 6. szám alatti ingatlanban kap helyet.

A szerdán megjelent dokumentum szerint a kiemelt beruházásokra vonatkozó szabályok alapján a Várnegyedben található épületek felújítását, átépítését egyszerűsíthetik.

A BM beruházásához így nem kell például építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, településképi véleményezési eljárást lefolytatni és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye.

A beruházás hivatalos közbeszerzési tanácsadója, előkészítője, lebonyolítója és építési műszaki ellenőre kizárólagos joggal a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. lesz.