Összeverték és felakasztották az ártatlan juhászt

2015.12.09. 15:10
Horror Soltnál: súlyosbították a volt fegyőrök büntetését.

2012-ben traktorlopással gyanúsított meg két volt fegyőr egy juhászt, akit összevertek, majd felakasztottak. A juhász csodával határos módon túlélte. 

A Kecskeméti Törvényszék márciusban 4 év 4 hónap letöltendőre ítélte a korábban fegyőrként dolgozó H. Tamást súlyos testi sértés és önbíráskodás kísérlete miatt. Szerdán ezt 6 évre súlyosbította a Szegedi Ítélőtábla. A korábban szintén fegyőrként dolgozó M. Arnold első fokon 3 év 2 hónapot kapott, ami most 4 és 6 hónapra súlyosbodott. Az elsőrendű vádlott apja 1 év 6 hónapot kapott 3 évre felfüggesztve, ezen másodfokon sem változott, írta a Bama.hu.

Magánnyomozásba kezdtek

H. Tamás 2012. augusztus 3-án észrevette, hogy apja traktorát ellopták a Solt melletti Fűzhalomban bérelt lucernásból. A traktor nyomait követte, értesítette a rendőrséget, és maga is részt vett a helyszíni szemlén.

Ezután felhívta volt kollégáját, hogy segítsen neki a traktor nyomainak felkutatásában. Még délelőtt észrevették a helyszínen a juhászt, és arra jutottak, hogy biztosan szándékosan terelte a helyszínre a juhokat, hogy összetapossák a nyomokat.

A juhászt összeverték, miután már járni sem bírt, odavonszolták egy fához, ekkor megérkezett H. Tamás apja, aki hozott egy borjúkötelet. A sértettet felakasztották, de úgy, hogy leért a lába. Tovább verték, majd magára hagyták a helyszínen, miután nem tudott nekik információt adni a traktor ellopásáról. (Később kiderült, azért sem tudott mit mondani, mert semmi köze nem volt hozzá.)

Több órával később a juhász elvonszolta magát az 500 méterre lévő majorságra, ahol mentőt hívtak, és még meg tudták menteni az életét.