Kiugrott az ablakon át a rendőrség belső udvarára a margitszigeti támadó

2015.12.10. 16:33 Módosítva: 2015.12.10. 16:33

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság csütörtökön azt a budapesti férfit, aki november végén megtámadott egy futó nőt a Margitszigeten, majd a XIII. kerületben egy másik nőt is bántalmazott, jelentette be Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

A férfit kedd hajnalban fogta el a rendőrség, és még aznap este kétrendbeli súlyos testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanújával gyanúsítottként hallgatta ki.

A bűnügyi őrizetben lévő gyanúsítottat az előállító-helyiségbe kísérték, ahonnan a férfi megszökött és a kerületi rendőrkapitányság emeleti ablakából a rendőrség belső udvarára ugrott. Rövid üldözés után, még a kapitányság udvarán elfogták a rendőrök. Visszavitték a kihallgatóhelyiségbe, majd fogolyszökés bűntette kísérletének megalapozott gyanújával is kihallgatták, írja az MTI.

A bíróság az ügyészi indítvány alapján „a ténylegesen megvalósított szökésére és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel" a férfit 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, olvasható az ügyészségi közleményben.