Nyomozás a Központi Okmányirodánál

2015.12.10. 19:22 Módosítva: 2015.12.10. 19:34

A vs.hu szerint bilincsben vittek el a Visegrádi utcai irodából több munkatársat is még novemberben. Az érintetteket azóta elbocsátották. A nyomozás miatt a lap szerint érzékelhető mértékben lelassult az iroda ügyintézése is.

Nyomozást indított a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya a Visegrádi utcai központi okmányiroda több munkatársa ellen „hivatali visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt” – erősítette meg a rendőrség a VS információit.

Részleteket a folyamatban lévő nyomozás érdekeire tekintettel nem közöltek, csak annyit mondtak, hogy összesen 11 ember ellen nyomoznak, de azt sem tudni, mindannyian az iroda munkatársai-e.

Információik szerint az okmányiroda munkatársai közül többeket is bilincsben vittek el a Visegrádi utcából novemberben. A nyomozás felügyeletét a Fővárosi Főügyészség látja el, de ők sem árultak el részleteket.

Az esetet a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) Sajtóirodája is megerősítette. Hozzátették: azóta már elbocsátották a gyanúba került dolgozóikat.