341 ezret költöttek a szuperbuszmegállóra

2015.12.11. 10:35 Módosítva: 2015.12.11. 19:25

Októberben az Index bemutatta a Veszprém megyei Öskün található buszmegállót, amelynek különlegessége, hogy nem állnak meg a buszok. A csomópont átépítése után ugyanis a megálló kiesik a busz útvonalából.

Kész Zoltán, Veszprém és környéke független országgyűlési képviselője rákérdezett a nemzeti fejlesztési miniszternél, mégis mennyit költött az állam erre az ösküi szuperbuszmegállóra, amely "a kétszintű csomópont megépülésével ellehetetlenült és ezért kihasználatlanul áll".

Seszták Miklós miniszter meglepő választ adott. Pironkodás, és a tények elkenése helyett egyenesen válaszolt, konkrétumokkal. Eszerint a 8-as út ösküi csomópontjának átépítésekor a járda a meglévő állapotban maradt, 

csupán fedett buszvárót helyeztek ki a lakosok érdekében nettó 341 ezer forint költséggel.

Vagyis 341 ezer plusz áfát, mindenestül nagyjából 430 ezer forint költöttek egy megállóra, ahol nem áll meg a busz. Seszták miniszter csak annyit reagált erre, hogy kihasználatlan a megálló, hogy "a tervezési időszakban egyeztetés történt a Volán társasággal, ennek alapján maradt a megálló a jelenlegi helyén".

És akkor nézzék meg még egyszer, mire költött a magyar állam százezreket.

Oké, rendben, mutassanak ennél abszurdabbat!

Update!

Péntek kora este a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az alábbiakról tájékoztatta az Index olvasóit:

Az Öskü, Bem utcai buszmegállót minden ellenkező állítással szemben naponta több busz is használja. A 8. sz. főút településhez közeli szakaszának felújítása óta a község központja felől erre közlekedő egyes regionális járatok állnak itt meg. A megállóban rendszeresen várakoznak, fel- és leszállnak az utasok, a fedett buszváró felszerelése az ő kényelmük érdekében mindenképpen indokolt volt.