új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Orbán befejezte felszólalását, a közvetítésnek vége

  • Munkásőrből volt 50790 ember, MSZMP-tagból nyolcszázezer, amikor a Fideszt 37 ember megalapított 0 beszélt a kezdetekről Orbán. "Mi azt akarjuk, hogy a mi példánk másoknak továbbra is vonzerőt, lelkierőt, bátorságot, életkedvet adjon, hogy a siker ne csak a miénk legyen."

    De hogyan inspirálja magát egy ilyen régóta sikeres közösség? Mi hajt bennünket, Miért vágunk bele a robotba minden reggel? Miért tesszük ki magunkat méltánytalan támadásnak? Elvégre az ország rosszul álló szénáját rendbe tettük. Idiótabiztos válasz szerint galaktikus boldogságot, csillagközi szabadságot akarunk. De a mi válaszunk ennél mélyebben van.

    Deutsch, Pokorni, Farkas, Kubatov, Schmitt – sorolt különböző helyről érkezett Fideszeseket Orbán, aki szerint lennie kell valaminek, ami őket összeköti. "Ennyi sarzsi, javadalom nincs" – hessentette el a mutyikritikákat Orbán, mert szerinte ezt csak az anyagi javakra koncentráló ellenzék találta ki.

    Mi azt hisszük, hogy az életünknek csak akkor van súlya, ha a saját életünknél fontosabb ügyet szolgálunk. Az tart össze bennünket, hogy mi enélkül életünket elviselhetetlenül könnyűnek éreznénk.

    Életünk súlyát értelmét a szolgálat, a nálunk fontosabb dolgok szolgálata adta. Semmi sem emel föl, csak az alázat és semmi sem taszíthat le, csakis a gőg – idézte Orbán Szent Istvánt.

  • Orbán megköszönte Schmitt Pálnak, hogy ő vállalta az ország alkotmányozó elnökének szerepét. A volt köztársasági elnököt Orbán szerint méltánytalanul szorították háttérbe, ezért is érdemel köszönetet, hogy mist is a párttal van. Ádert is megdicsérte Orbán, aki a nemzet egységét képviseli jelenlegi államfőként, de elismerést kaptak a polgármesterek, az alkotmánybírák, és az új generáció, akik majd átveszik a munkát és az azzal járó felelősséget. A kongresszuson Orbánon kívül más is sokat beszélt a generációváltás szükségességéről. Kövér László és Lázár János is.

  • Orbán: Azért állok előttetek újraválasztott elnökként, mert a különbözőséget egységbe fésülő, rendezett politikát képviselek. 

    Példátlanul magas, nagyívű pályát futottunk be: az elmúlt 25 évben minden területen teljes generációváltás állt be: mi, akik most itt ülünk, hamarosan vezetői szerepet töltünk be, akár tetszik, akár nem – idézte az akkor még máshol dolgozó Kövér Lászlót 1985-ből.

  • Orbán: Nem pont úgy, nem ugyanazokkal a módszerekkel, de hasonló eredménnyel más is el tudná végezni a feladatot. De akkor miért én? Azért, mert a feleségem nem tiltotta meg. Másrészt azért, mert a járt utat nem akarjuk elhagyni a járatlanért. Ma még nem. Harmadszor is azért, mert nehéz időket élünk, és amik jönnek sem lesznek könnyebbek. És ilyenkor fontos az egység: Magyarország egysége, a kárpát-medencei magyarság egysége és a világ magyarjainak egysége. A magyar egység kulcsa a főhatalmat gyakorlók egysége, összetartása. Az egység nem azonos az egyszínűséggel: az szürkeséghez, elbutuláshoz, elviselhetetlen szellemtelenséghez vezet. Nekünk olyan egység kell, amelyben mindenki önmaga maradhat. Én ezt a Fideszt képviselem – mondta a többes jelöléseket a választásokról kizáró kongresszuson.

  • Orbán: A következő két év legfontosabb feladata az elnök számára, hogy felkészítse a Fideszt és szövetségeseit a választásra. Jó embereket kaptam ehhez az alelnökök személyében.

    De ez a két év nem levezetés, hanem felkészülés – mármint a 2018-as győzelemre. Ha meglesz a bizalom, készen állok arra, hogy vállaljam a további megbízatást.

  • Orbán: A liberalizmustól már nem várhatunk semmit, amire az embereknek szükségük lenne. Nem védi meg a külső és belső veszélyekkel szemben. Megcsontosodott, rögeszméssé vált. Mindenhol ellenséget szimatol. Agresszív, levesztette kapcsolatát a valósággal. Vita helyett korlátozná a közbeszédet, ezért kiterjesztette a politikai korrektség szabályait. A liberális politika mára szembefordul a szólás, gondolat- és sajtószabadsággal. Nem demokratikus liberalizmus uralkodott el. Fojtogatják a szabad európai szellemet. 

    28 ország nem tud ugyanolyan szabályok szerint együttműködni, mint hat. Én azok közé tartozom, akik azt akarják, hogy a következő ezer évet magyarként élhessük a keresztény Európában. Ehhez le kell zárni egy korszakot politikai, és szellemi értelemben is.

  • Orbán: A gondolat- szólás- és sajtószabadság színesebb, mint tőlünk Nyugatra. Sosem hitte volna, hogy egyszer ezt fogja mondani.

    Ma Európa megújításért kiált. Mi készen állunk, ha a nagyok elszánják magukat. De mit jelent megújulni? Amilyen mértékű a baj, olyan mélységű legyen a megújulás. 

  • Orbán: Európai nagyhatalmak határozzák meg Európa sorsát, még ha ők most EU-s köpönyegben jelennek is meg. Orbán szerint tudjuk, hol a helyünk, tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, de azt megtehetjük, hogy nem hagyjuk, hogy Brüsszelből mondják meg nekünk, kivel kell élnünk. A betelepítési kvóta elleni petíciót minden felelősségteljes embernek alá kell írnia.

  • Orbán: Európa a fajelmélet és a nemzeti szocializmus otthona lett, amikor nem tudott ellenállni. De akkor sem állt ellen, amikor az osztályharc elméletének és a kommunizmusnak az otthona lett. Komoly emberek, komoly arccal könyvtárnyi irodalmat hoztak erről össze, noha ma mindez abszurdnak tűnik. De ma ismét sok komoly ember Európai Egyesül Államok látomása mellet agitál, zárójelbe akarja tenni a nemzeteket.

    Nem tüntethetjük el az Európa lelkét adó nemzeteket, de sokan dolgoznak ezen Brüsszelben. Amit mi akarunk, az a nemzetek Európája, közös érdekeken, összefogáson alapulva, nem pedig brüsszeli diktátumoknak megadva magunkat.

  • Orbán: Európa újabb meghívókat küld a menekülteknek. Kétes dicsőség, hogy ebben hazánk is képviselteti magát egy  híres-hírhedt fia által. (Soros György nevét nem ejtette ki.) A kormányfő szerint a jogvédők és az európai bürokraták összedolgoznak az embercsempészekkel, hogy minél több embert, minél könnyebben átemelhessenek Európába.

    Emberi jogokban, nyitottságban, toleranciában, újfajta családban hisznek sokan. De ezek az emberek nem hisznek a kereszténységben, a józan észben, a katonai erényekben, a nemzeti büszkeségben. Pedig Orbán szerint az előbbi értékek ezen utóbbiakból származnak. De ezt nem ismerik fel, így Európa identitásválságban szenved. Nem ismeri fel, hogy nem akarva megkülönböztetni magát másoktól önmagát is elveszíti.

  • Orbán: Európa csatatér, védtelen hely, amely nem tud érdemben tenni az áradat megállítására, pedig amit eddig láttunk, az a jéghegy csúcsa.

    A konferencia olyan emberek gyülekezete, akik nem tudnak cselekedni semmit, de összegyűlve meg tudják győzni egymást, hogy nincs is mit tenni.

    A kormányfő szerint tízmilliók is jöhetnek még, de ekkora teher alatt összeomlik Európa ellátási rendszere. De a népvándorlás másképp is fenyeget: a terrorizmussal. Tíz- és százezrével jönnek olyan emberek, akikről semmit nem tudunk. Kik ők, mit akarnak, tagjai-e valamilyen szervezetnek? A népvándorlás ráadásul növeli a bűnözést is. Ahol Európában sok bevándorló telepedett meg, több a bűnözés. Erről nem illik beszélni, de ez van, tetszik, nem tetszik.

    De a betelepülés veszélyt jelent kultúránkra, életformánkra, hagyományainkra.

    Csak a beképzelt európai ember hiszi, hogy a mi életformánkat mások is értékesebbnek, életrevalóbbnak és erősebbnek véli. Pedig Orbán szerint ez nem így van: lépésről lépésre szorítják vissza a mi világunkat. Ha így megy tovább, el fogjuk veszíteni Európát.

  • Orbán: Magabiztos katasztrófavédelem, felkészült elhárítás és rendőrség kell. Így védhető meg az ország a terroristáktól, az illegális bevándorlóktól.

    De Magyarország helyzete nem írható le Európa helyzetének ismertetése nélkül.

  • Orbán: A polgári berendezkedés politikájának világos céljai vannak. Olyan célok, amelyeket korábbi kormányoknak sem erejük sem bátorságuk nem volt megvalósítani. Kevesebb adó a cél és több munkahely. Azt akjarjuk, hogy aki becsüölettel dolgzik az megéljen. Ma 550 ezer emberrel több dolgozik, mint 2010-ben. De csak félúton vagyunk, a cél a teljes foglalkoztatottság. Ehhez fejlesztjük a nemzeti ipart, földhöz juttatjuk a gazdákat, csökkentjük a bürokráciát. Ebből születik meg a következő néhányszázezer munkahely.Cél az is, hogy minden család otthona legyen a család tulajdona. A lakásépítés áfáját 27-ről öt százalékra fogja csökkenteni a kormány.

  • Orbán: Mi meghallgatjuk az embereket. Azért, hogy egyetértési pontokat hozzunk létre az emberek és a kormány között. Nem zárkózunk be az irodáinkba, konzultálunk kérdezünk és meghalljuk az emberek hangját. Nem hagyjuk zsarolni magunkat, és nem adunk igazat azért, mert valakinek nagyobb hangszóró van a kezében.

    Ha kell visszavonulunk, megállapodunk, de a politikánk mindig magyarbarát politika lesz. A patriotizmus nálunk élettörvény. Orbán szerint az sajátos politika, csodálkozik is rajta a baloldal. Ez más politika, mint amilyen a régióban megszokott volt.

  • Orbán: A devizahitelektől meg lehet szabadulni, ezt senki nem hitte. Mi kimondtuk, pártprogrammá tettük, nemzeti ügy lett belőle: ahogyan a rendőrség megerősítéséből, a bankok és a multik közterhek viselésének eléréséből, a kettős állampolgársággal biztosított nemzetegyesítésből.

    Az adócsökkentést is megköszönte egy viccel: hálás Lendvai Ildikónak, mert ha nincs ő és az elvtársai, nem lett volna miből csökkenteni.

  • Orbán: Európa legtöbb országa boldogan kiegyezne a magyar gazdaság sikerével, a foglalkoztatottság eredményeivel. Az államadósság csökkentésével, az adók lefaragásával, a bérek növelésével, a nyugdíjak értékének megőrzésével, a családok támogatásának növelésével, a devizahitelek kivezetésével.

    „Van honnan elrugaszkodnunk. Van miből erőt merítenünk. 30 éve itt vagyunk, jó hír a híveinknek, rossz hír az ellenfeleinknek: A következő harminc évben is itt leszünk.”

  • Orbán: Az önbecsülés behorpadt, a magyar szellem alig pislákolt. Úgy volt, hogy a görögökkel együtt megyünk a lecsóba. Annyit megtettek, hogy ideküldték nekünk az IMF-et, hogy megadja a kegyelemdöfést. A Titanic után újabb poén jött, a gödör törvényéről: ha benne vagy, hagyd abba az ásást.

  • Orbán: Minden országos választást hatalmas fölénnyel megnyertünk az elmúlt években. A Fidesz a legrégebbi, legnagyobb és legsikeresebb párt Közép-Európában. De nem a választás sikere a lényeg. Hanem az, hogy jól ismerjük azokat, akiket képviselünk. Jól ismerjük a fajtánkat.

    A feladatunk, hogy megteremtsük a feltételeket azoknak, akik dolgozni, tenni képesek. 

    Orbán szerint olyan nemzet vagyunk, amely se ura, se alattvalója, se eltartója, se eltartottja nem akar lenni más népeknek. 

  • Orbán: Nem voltunk profik, csak a lelkesedésünk hajtott – mondta Orbán a kezdetekről, amikor még a szovjet megszállás alatt megalapították a pártot. De hát a Titanicot profik építették, Noé bárkáját csak egy laikus.

  • Megválasztották az új alelnököket: a 1221 szavazó 1174 érvényes szavazatot adott le. Gulyás Gergelyre 1162, Kubatov Gáborra 1139, Németh Szilárdra 1136, Pelczné Gál Ildikóra 1146 szavazat jött.