1,5 millió aláírás gyűlt össze a menekültek befogadása ellen

2015.12.14. 08:11

A kötelező betelepítési kvóta elleni petíciót már már több mint 1,5 millióan írták alá, mondta Kubatov Gábor az MTI-nek. A Fidesz alelnökévé választott politikus szerint ez egyértelmű kiállás az Orbán Viktor miniszterelnök által képviselt álláspont mellett. Kubatov szerint "Orbán Viktor volt a patás ördög, pedig ő ma az egyetlen, aki megvédi az országát, és betartja az európai uniós követelményeket". 

Mint mondta, régen sem volt Kubatov-lista, és most sem fog készülni. Az adatvédelmi hivatal folyamatosan ellenőrzi, hogy minden rendben van-e, és eddig egyszer sem talált hibát vagy törvénytelenséget.  Szerinte a "Kubatov-lista" mint "toposz" tipikusan "az ellenzéki pártok démonizáló, gyűlöletkeltő és hazug retorikájában szerepel", a jobbikos Novák Előd és társai pedig pereket vesztettek és súlyos kártérítéseket fizettek neki emiatt.

Kubatov Gábor az FTC elnökeként azt mondta: a Fidesz mellett a másik feladata, személyes ügye a Fradi, "megmutatni, hogy lehet egy klubot tisztességesen és sikeresen irányítani, és az elmúlt 25 évben bekövetkezett károkat kijavítani". Az új alelnök a fiatalok aktivizálását, megszólítását tartja egyik legfontosabb feladatának.