Hétvégén 10 fok is lehet

2015.12.15. 14:54

Az OMSZ előrejelzése szerint már csak pár napig fogunk dideregni, ugyanis péntektől melegszik az idő, a hétvégén 10 fok is lehet. Addig azonban a fagyzugos tájakon számítani kell rá, hogy napközben is mínuszokat mutat a hőmérő.

Szerdán hajnalban mínusz 3 - 1 fok lesz, majd utána is csípős időre számíthatunk, mínusz 1 - 4 fokra "melegszik" csak az idő.- Napközben felhős, borult, párás idő lesz, a déli országrészben tartósan megmaradhat a köd is. Szitálás, a fagyos területeken ónos szitálás bármikor előfordulhat.

Csütörtökön az addig kevésbé felhős tájakon is "bezáródik az alacsonyszintű rétegfelhőzet", délutántól az északi megyékben vegyes halmazállapotú csapadék valószínű: eső, ónos -, illetve havas eső, sőt Borsodban hó is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 - 4 fok között alakul.

Pénteken kicsit melegszik az idő, a hajnali mínusz 2 - 2 fokról napközben 0-8 fokig melegszik a levegő. Ez azonban csak a hőérzetünkre lesz hatással, a téli napfényt hiányolók ekkor még nem lélegezhetnek fel.

Napsütésre csak szombattól nyílik némi remény, és főként a Dunántúlon, ahol felszakadozik a felhőzet és rövid időszakra kisüthet a nap is. Máshol többnyire borult, párás, ködös, szitálós idő lesz 2-10 fok mellett.

Vasárnap a Dunántúlon és Dél-Alföldön van a legnagyobb esély a napsütésre, valószínűleg ott mérnek majd 10 fokot is napközben. Más tájakon be kell érni a ködös, borult idővel, és 8 fokos maximumokkal.

Az Időkép előrejelzése szerint december 24-én felhős és napos időszakok váltják majd egymást, és 8 fok körül alakul a hőmérséklet. A mostani kilátások szerint tehát a fehér karácsony esélye tovább romlott, mindössze 15 százalék.