Extrém ittas vezetés: nem elég, hogy részeg volt, még az autó tetején is feküdt valaki

2015.12.17. 13:14

Vádat emelt közúti veszélyeztetés és ittas járművezetés miatt a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 31 éves váci nő ellen, aki az autója tetején szállította utasát a 2-es főúton. Szeptember 13-án éjjel a 2-es főút Nógrád megyei, Szendehelyen átvezető szakaszán szolgálatot teljesítő rendőrök azt látták, hogy egy Vác felől érkező autó tetején hason fekszik egy férfi.

Az igazoltatáskor kiderült, hogy a járművet vezető 31 éves váci nő ittas állapotban vezetett, nála sokkal részegebb utasa – alkalmi ismerőse – pedig nem sokkal korábban kérte meg arra, hogy az autó tetején utazhasson. 

A nő igazoltatása közben a férfi elfutott, majd egy patakmederbe esett, és eszméletét veszítette. A rendőrök mentőt hívtak, a sérültet a váci kórházba vitték. Iratok nem voltak a sérültnél, aki a rendőröknek, majd a kórházban is hamis személyi adatokat diktált be, utóbb pedig a kórházból megszökött, így kiléte ismeretlen maradt.

Az ügyben a Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Balassagyarmati Járásbíróságra, ebben azt indítványozta, hogy szabjanak ki a nőre pénzbüntetést és tiltsák el a közúti járművezetéstől.