Míg ön élményfürdőzött, kirámolták a szekrényét? Megvannak az elkövetők

2015.12.17. 11:10

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ellen az 53 éves és 55 éves férfi, valamint 51 éves nő ellen, akik országszerte több uszodai öltözőszekrényt raboltak ki 2013 májusa és októbere között. A bűnbanda 95 sértettől lopott el mobiltelefonokat, pénztárcákat, karórákat és laptopokat. Összesen 6,8 millió forint értékben lopták meg az embereket, és 1 millió forint kárt okoztak az élményfürdők fenntartóinak a szekrények felfeszegetésével.

A módszerük az volt, hogy a fiatalabbik férfi és a nő együtt ment be fürdőbe. Átöltözés közben kifigyelték, melyik szekrényekbe kerülnek értékes holmik. Aztán a két férfi együtt visszament ezekhez a szekrényekhez, felfeszítették őket, és elvitték a drágább műszaki cikkeket és vagyontárgyakat. A strandokról külön-külön távoztak, hogy kerüljék a feltűnést.

A hazaúton kidobálták az értéktelen dolgokat kocsijuk ablakán. A többit pedig egy budapesti orgazdához vitték. A bűnbanda 2013 májusa és októbere között összesen 16 városban, többek között Kecskeméten, Sárváron, Hévízen, Gyulán, Szegeden, Cserkeszőlőn, 19 alkalommal követett el bűncselekményeket. Volt olyan fürdő, ahová néhány hét elteltével visszatértek, és újból fosztogattak. Egy-egy helyszínen legalább 3 szekrényt sikerült így feltörni, de előfordult, hogy 8 szekrényt is kirámoltak.

Mind a négy vádlott büntetett előéletű, ráadásul a velük szemben korábban kiszabott börtönbüntetések próbaideje alatt követték el a mostani bűncselekményeket. Az ügyészség velük szemben börtönbüntetést, továbbá a korábbi felfüggesztett büntetéseik végrehajtását indítványozta – írja közleményében az ügyészség.