Ikertestvérével trükközve szökött meg a házi őrizetből

2015.12.22. 16:34

Az Esztergomi Járásbíróság elrendelte annak az 58 éves férfinak az előzetes letartóztatását, akivel szemben "kényszerintézkedés végrehajtása alóli kivonás céljából elkövetett fogolyszökés vétsége" miatt nyomoz a rendőrség - közölte az OBH.

2014. november 6-án rendelték el Cs. L. házi őrizetét, majd a házi őrizet szabályainak megszegése miatt előbb rendbírsággal sújtották, 2015. március 6-án pedig elrendelték az előzetes letartóztatását, mivel a házi őrizetből elszökött.

Hamis magánokirat felhasználása miatt is nyomozás indult ellene, amiért ikertestvérét, Cs. J.-t arra vette rá, hogy Cs. L.-nek adja ki magát, és a jelenléti ívre hamisítsa az aláírását. Ebben az ügyben, illetve a zaklatás miatt indult újabb ügyben is elfogatóparancsot adtak ki Cs. L. ellen.

Abban az ügyben, amiben korábban házi őrizetet, majd előzetes letartóztatást rendelt el a bíróság jogerős ítélet született: 3 év 9 hónap börtönre ítélték Cs.L.-t. 

A bíróság osztotta az ügyészség álláspontját, miszerint Cs. L. szabadlábon hagyása esetén szökésétől, elrejtőzésétől lehet tartani, és feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős.