Egész karácsonyra marad a sűrű köd

2015.12.24. 15:49

Folytatódik a borús, párás idő, több helyen tartósan megmarad a sűrű köd, ami helyenként szitálni is fog. Havazás a karácsonyi hétvégén sem várható, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az MTI-hez eljuttatott jelentés szerint karácsony első napján, hajnalra ismét nagy területen köd képződik, a látótávolság néhol 100 méter alá csökkenhet. A Tiszántúlon és Borsodban egész nap borult idő várható. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul, gyenge fagyra a Dunántúl derültebb részein lehet számítani. Napközben langyos lesz az idő, plusz 4-10 fokig melegszik a levegő.

Szombaton elsősorban a Dunától keletre lehetnek rossz látási viszonyok, helyenként szitálás is előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között lesz, a nappali maximumok plusz 3-8 fok között alakulnak. Vasárnap a Dunántúlon és a déli megyékben felszakadozhat a felhőzet, másutt viszont párás vagy tartósan ködös idő várható szitálással, a hőmérséklet pedig az előző napokhoz hasonlóan alakul majd.