Jusztina
6 °C
20 °C

Fülig Jimmy most egy zsaroló képében jelent meg

2015.12.30. 09:45

Megzsarolta falubelijét egy 65 éves balatoni férfi. Olyan üzeneteket írt neki, hogy azok láttán még egy indexes újságíró is megnyalta volna mind a húsz ujját. 

A Heves megyei főügyészség közleménye szerint az eset július 12-én történt. A sértett egy vonalas füzetből kitépett papírlapra írt üzenetet talált a kiskapu vasrácsába dugva. A szöveg így szólt:

A telefonba kaptál üzenet ha nem teljesíted eszt 10 óra volt. háridő módosítok et 6ig 3000 Ft-ot tegyé le a Polgármester Kinti vc papírtartójába, mert ha nem ráfizetel az életeddel.

Néhány perc múlva csörgött a vezetékes telefonja, a zsaroló jelentkezett: teljesítse a követelését, különben „nagyon ráfizet”.

A zsaroló este a községházával szemben felállított nyilvános vécéhez ment, abban bízott, hogy megkapja a pénzt. Nem kapta meg. Ezért újabb fenyegető levelet juttatott el hozzá a következő szöveggel:

a kért pénzt megszabot hejre tegye mert a kért időre nem teljesítetted ha visszatérsz a vikkendről teljesidd mert neked meg a házadnak vége!

A lapot egy gondosan megcímzett borítékba zárta, amin feladóként a saját neve is szerepelt, de amikor erre rájött, egy filctollal átsatírozta. Ezután még egyszer telefonált, végül a megadott helyszínen elfogták a rendőrök.

Vádat emeltek ellene, ha szerencséje van, két évvel megúszhatja, de akár nyolc évet is kaphat.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!