Jeromos
9 °C
26 °C

A vasutasok kiakadtak a cégvezetők milliós béremelésén

2015.12.31. 20:50
Kiverte a biztosítékot az év utolsó napjára a hírhedten alulfizetett vasutasoknál az állami vezetők, így a MÁV menedzsmentjének milliós béremelési híre, ezért elkeseredésükben többen felmondást fontolgatnak. A Vasutasok Szakszervezete felszólítja a tulajdonosi jogokat gyakorló minisztérium illetékeseit, hogy adjanak engedélyt a dolgozók megfelelő béremelésére is.

A VSZ többször jelezte a MÁV vezetősége felé, hogy a helyzet egyre kritikusabb: szinte csak a szerencsén és egyes munkakörökben az agyonhajszolt dolgozók tapasztalatán múlik, hogy eddig nem történt tragikus baleset. Meleg János, a VSZ elnöke szerint az alacsony bérek és a rossz egyéb körülmények miatt ma már lasszóval is alig lehet az embereket a vasúthoz csábítani. Meleg attól tart, hogy egyre nehezebb lesz a cégnél tartani a felbőszült, pár százalékos béremelésért is hónapokat küzdő dolgozókat úgy, hogy a vezetőség plusz milliókat kap.

A vállalatvezetés 2016 évi béremelési ajánlata jelenleg 0,5 százalék, de csak bizonyos munkakörökben. A szakszervezet azt követeli, hogy a tulajdonos és a MÁV vezetése állítson össze egy vasutas életpálya modellt, és azt valósítsa is meg, mert a szakmát a végleges széthullástól, lecsúszástól csak így lehet megmenteni. A tulajdonos és a menedzsment azonban néhány erőtlen munkaerő toborzáson kívül nem hajlandó, vagy egyenesen képtelen eredményesebb akciókra, változtatásokra.

A vezetői bérek ilyen arányú emelése után a szakszervezet vezetése elvárja, hogy a tulajdonosi jogokat gyakorló minisztérium is lássa be végre, hogy a dolgozói bérek a nemzetgazdasági átlagtól messze lemaradtak. A VSZ felszólítja a döntéshozókat, hogy adjanak engedélyt a MÁV vállalatcsoport dolgozóinak megfelelő mértékű béremelésére.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!