Rengeteg a baleset, az M1-esen forgalomkorlátozás van

2016.01.01. 08:25 Módosítva: 2016.01.01. 09:43

Szilveszter éjszaka a rendőrség összesítése szerint összesen három halálos baleset is történt. Az ORFK közleménye szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 33 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A halálos baleseteken felül tíz esetnél súlyosan, húsz balesetben könnyebben sérültek meg.

Január elsején a hajnali és reggeli órákban is szinte folyamatosan érkeztek hírek a katasztrófavédelem VÉSZ elnevezésű appjában árokba csúszott, vagy legalábbis útról lesodródott autósokról.

Az M1-esen autópályán árokba csúszott két személyautó a Budapest felé vezető oldalon, a 42-es kilométernél, egymástól mintegy kétszáz méterre. Az OKF információi szerint az egyik autóban három, míg a másik járműben egy ember sérült meg, őket a mentők ellátják. A mentési munkálatok idejére az autópálya érintett szakaszán forgalomkorlátozást rendeltek el.

01.01.balesetkom-lead 0
Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság / Police.hu

Szintén nagyobb baleset volt még az éjjel, nem sokkal éjfél előtt. Abban az esetben is árokba hajtott személygépkocsijával egy bábolnai férfi, aki négy utasa mellett maga is súlyosan megsérült. Az éjfél előtt nem sokkal Tárkány közelében, Komárom-Esztergom megyében bekövetkezett közúti közlekedési baleset után az autót vezető 27 éves A. Balázs ellen súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt indult büntetőeljárás, mivel a férfinak nem volt jogosítványa, nem használta a biztonsági övét, a kocsinak lejárt a műszakija és nem volt kötelezője sem.

Jellemzően útról lecsúszó kocsikról van szó minden balesetnél, láthatóan meglepte az autósokat, hogy az éjszakai kemény fagyok után síkosak az utak. Az alábbi helyeken történt a hajnali-reggeli órákban baleset az OKF szerint.

  • Budapest 15. kerületében fának hajtott egy személyautó, egy ember sérült könnyebben.
  • Dunaharasztiban, az 51-es úton két autó ütközött, egy-egy ember volt bennük, az út egyik sávját lezárták.
  • Budapest 11. kerületében, a Balatoni úton árokba hajtott egy autó, csak a sofőr ült benne.
  • Kalocsán árokba csúszott egy autó.
  • Sopronban, a Kőszegi úton két személyautó ütközött.
  • Tiszaföldvár külső részén kerítésnek ütközött egy autó.
  • Zalában, a 61-es úton, Nagykanizsa és Pogányszentpéter között szalagkorlátnak hajtott egy autó, a sofőr kórházba került.

Sok dolguk akadt a mentőknek

A mentők 3402 esetben nyújtottak segítséget az év utolsó napján, ebből a fővárosban 1173 riasztást kaptak, adta hírül az Országos Mentőszolgálat. Ezen a szilveszteren az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, amikor Budapesten közel 300 segélyhívás érkezett.

A közlekedési balesetek, verekedések mellett sok részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló fiatalt kellett kórházba szállítani, köztük 74 kiskorú (18 év alatti) gyermeket is.

A mentőket országszerte 10 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották. Jellemzően könnyebb égési sérüléseket kellett ellátni, de Heves megyében egy férfi súlyos, roncsolt kézsérülést szenvedett egy petárdától.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport