Malvin
9 °C
25 °C

Simicskáék visszatették az oszlopokat, amelyeket a főváros lebontott

2016.01.03. 13:51
A Mahir Cityposter Kft. vasárnap visszahelyezte azokat a hirdetőoszlopokat, amelyeket a főváros szombaton távolított el. A Mahir jogi képviselője, Magyar György azt mondta az Indexnek, hogy több pert is indít a főváros ellen a Simicska Lajos tulajdonában álló cég.

Folytatódott az oszlopháború Budapesten. A Simicska Lajos tulajdonában álló Mahir Cityposter Kft. vasárnap visszahelyezte azokat a hirdetőoszlopokat, amelyeket a főváros az elmúlt napokban elbontott.

A Soroksári úton tegnap eltávolított Moszlopok helyére a cég ma újakat állított - értesültünk egy olvasótól. Magyar György, a Mahir Cityposter jogi képviselője megerősítette az Indexnek: 

a Mahir állította vissza a lebontott oszlopokat.

Magyar szerint a Mahirnak szerződéses kötelezettségei vannak a hirdetőikkel szemben, "mit mondunk nekik? Hogy elvitték az eszközöket, nem tudom kiállítani a plakátokat?". A Mahir ezért visszatette a szombaton eltávolított oszlopokat, és újra kinyomtatja a plakátokat. Magyar szerint a többletköltségeket a cég rá fogja terhelni a fővárosra, ezért kártérítési pereket indít. És hétfőn a Mahir birtokháborítás miatt is perelni fogja a fővárost.

Magyar egy egyszerű társasházi példával magyarázta, miért tartják jogszerűtlennek a történteket. Szerinte az eset ahhoz hasonlít, mintha egy társasház a lakógyűlésen határozatot hozna egy utált lakó ellen, hogy kapcsolják ki nála a villanyt, mert nem szeretnék, ha éjjel a lakásában világítana, az ugyanis zavarja a többieket. És mielőtt a bíróság döntene az ügyben a társasáház már el is vágatja az utált lakó villanyvezetékét.

Magyar György szerint a polgári perek mellett büntetőperek is indulhatnak a főváros ellen szándékos rongálás és lopás miatt.

A főváros kezdte az oszlopháborút

Mint arról beszámoltunk, a Simicska-Orbán-háborúban az év végén újabb fejezetet nyitott a főváros: karácsony előtt rendkívüli közgyűlést hívtak össze, hogy módosítsák a közterületek használatáról szóló rendeletet. A módosítással az ünnepeket is beleszámítva egyetlen hetet adtak a Mahirnak, hogy elbontson mintegy 700 reklámoszlopot. A döntés szerint ha a Mahir 2015. december 31-ig nem szereli le oszlopait, akkor azokat a cég költségére el fogják végeztetni.  

A Mahir nem bontotta le az oszlopokat, mire a főváros annyira bekeményített, hogy már szombaton, január 2-án nekiállt, hogy saját cégével takarítsa el az objektumokat. A nap végére a főváros cége 13 oszlopot távolított el a közterületekről. Simicskáék egy őrző-védő céggel próbálták a bontást megakadályozni.

Magyar György, a Mahir Cityposter jogi képviselője szerint ugyanis a főváros jogellenesen akarja eltüntetni az oszlopokat, hiszen a közgyűlési döntést a Mahir bíróságon megtámadta, a tárgyalás január 11-én lesz. A Mahirnak 25 éves szerződése volt, amit decemberben, csak 10 év letelte után "mondvacsinált indokokra hivatkozva felmondtak".

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!