Elütötte a fiút, végül mégis a sofőr lett a sértett

2016.01.05. 09:26

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat három fiatalkorúval szemben. A történet egy egyszerű balesetnek indult, ám váratlan  fordulatot vett.

2015. január 30-án 18 óra körüli időben Szabadszállás belterületén az egyik útkereszteződésben közlekedési baleset történt. A kocsival közlekedő sértett egy 17 éves fiút – az ügy másodrendű vádlottját – elütött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a fiú a földről fel tudott állni - írta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A balesetet követően a fiú és két, 16 illetve 17 éves társa a kocsiból kiszálló sofőrrel kiabálni kezdett, majd mindhárman ököllel arcon ütötték a sértettet. Az autó hátulja felé menekülő sofőr után mentek, ekkor a balesettel érintett fiú bele is rúgott a sofőrbe, akinek az oldalát találta el. A továbbmenekülő sofőrt a 16 éves vádlott kétszer fejen ütötte, amitől a sértett szemüvege is lerepült.

Még ez sem volt azonban elég a fiataloknak, mert ezután 16 éves társuk az autó oldalába is belerúgott, majd elhajlította a visszapillantó tükröt. A rongálással 35 ezer forint kár keletkezett.

A sofőr a bántalmazás következtében arca többszörös zúzódását szenvedte el, a rúgás miatt a csípője is zúzódott, mely sérülések 8 napon belül gyógyultak. A sofőr könnyű testi sértés miatt kérte támadói megbüntetését.

A fiatalkorú vádlottak erőszakos cselekménye a főügyészség szerint alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen. Mindhárom fiatalkorú büntetlen előéletű, bűnösségükről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport