Kirándulók kutyája támadt az erdészre

2016.01.05. 16:54
Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!
Fotó: Nagy Lajos / MTI

A két ünnep közötti kutyatámadás közvetlen előzménye az volt, hogy az Északerdő Zrt. munkatársa kirándulókat figyelmeztett, hogy hajtóvadászatot tartanak a Háromhuta környéki erdőben, ezért vigyázzanak. A túrázók póráz nélkül lévő kutyája, egy amerikai dog-keverék ekkor harapott a férfi lábszárába. Az erdész súlyosan megsérült, a sátoraljaújhelyi kórházba szállították. A teljes gyógyulása akár három hétig is eltarthat, írta keddi közleményében az Északerdő Zrt.

Az erdőgazdaság emiatt ismételten arra kéri a kirándulókat, hogy csak szabályosan, a vonatkozó jogszabályokat betartva sétáljanak az erdőben: szabálysértést követ el, aki a kutyáját természeti és védett természeti területen, vagy vadászterületen póráz nélkül elengedi. Ez alól csak az utánkereső és a vadászkutyák kivételek.

Az ebekre is veszélyt jelenthet, ha póráz nélkül kirándulnak: az erdő vadjai, például egy malacait védő vaddisznókoca is rájuk támadhat. „De konfliktusba keveredhet a fokozottan védett farkassal, esetleg – ahogyan jelen esetben is – erdei kirándulókra, turistákra is rátámadhat” – figyelmeztet az Északerdő Zrt.