Mária
-7 °C
3 °C

Budán folytatódik a Mahir-oszlopok miatti háború

2016.01.06. 11:05

Reggel 9 órakor a Bartók Béla út 44. szám előtt lökdösődés alakult ki a Mahir Cityposter Kft. biztonsági emberei és a fővárosi önkormányzat bontóbrigádja között. Utóbbiak a BKK Közút Zrt. alkalmazottai, akik négy emberrel jelentek meg a budai oszlopnál, míg Simicska cégét öt biztonsági őr képviselte. A hirdetőoszlop körül végül állóháború alakult ki, amit két rendőrautó és öt rendőr felügyelt, ezen a szakaszon egy sávot le is zártak az úton.

index
Fotó: Szabó Péter

Puskár Anett, a Mahir tanácsadója azt mondta, hogy tegnap feladtak egy álláshirdetést, ennek köszönhetően egy éjszaka alatt megduplázták a biztonsági őrök számát, most már nagyjából annyian vannak, mint ahányan az oszlopok elvitelével foglalkoznak.

A főváros emberei úgy tűnik, lassan feladják, hogy elvigyék az oszlopot. Már azt szervezik, hová menjenek tovább oszlopokat eltávolítani. 

Figyelj akkor majd menjetek arra a bizonyos megbeszélt helyre, de vargabetűkkel menjetek, hogy ezek a b...k ne tudjanak követni

- mondta nevetve a főváros embereinek vezetője utalva arra, hogy az itt lévő biztonságiak követik majd őket. 

index2
Fotó: Szabó Péter

Mint ismert, a fővárosi önkormányzat az októberi közgyűlésén hozott döntést arról, hogy szerződést bont a Mahir Cityposterrel. A Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester által vezényelt döntésben arra hivatkoztak, hogy a cég nem teljesítette maradéktalanul a szerződésben foglaltakat. December 31-ig adtak határidőt arra, hogy a közterületi hirdetőoszlopokat elbontsák, de erre nem került sor, ezért a BKK Közút szombaton megkezdte a bontást, amelynek költségeit Simicskáékra fogja terhelni.

A Mahir az önkormányzati döntésre reagálva korábban közölte: tekintettel arra, hogy a szerződés felmondása „nyilvánvalóan jogszabályba ütközik, egyben bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját is felveti”, a cég a felmondás kézhezvétele után azonnal megteszi a szükséges jogi lépéseket azért, hogy megóvja törvényes jogait, és érvényesítse jogos igényeit.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.