Miklós
-7 °C
2 °C

A külügy cáfolja, hogy eszméletlenre vert volna egy szír nőt egy magyar börtönőr

2016.01.06. 08:39

A Külgazdasági és Külügyminisztérium azt kéri a New York Timestól , hogy érintettként megszólalhasson a lapban, miután hétvégi számukban azt írták, hogy Magyarországon egy börtönőr eszméletlenre vert egy szír nőt, miután az visszautasította a közeledését.

A Magyar Időknek Samu Attila, a Belügyminisztérium sajtófőnöke azt nyilatkozta, hogy a tárca javasolta a külügynek, hogy a nemzetközi angolszász jog alapján keresse meg a New York Timest. Az amerikai napilap cikkében egy Németországban lévő menekült nő nyilatkozott az állítólagos esetről, azonban sem az elkövetés helye, ideje, sem pedig a támadás részletei nem derültek ki a félmondatos nyilatkozatból. Az amerikai lap több Közel-Keletről Európába érkezett menekült nőt kérdezett meg a tapasztalatairól, többségük az ellenük elkövetett szexuális visszaélésekről számolt be.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a Magyar Időknek határozottan cáfolta a lapban megjelent állítást. Szerintük az eset azért sem fordulhatott elő, mert a magyar bv.-intézetekben kizárólag felnőtt férfiak voltak és vannak idegenrendészeti őrizetben, a bevándorlási hullámban érkező nőkkel a hazai börtönőrök nem kerültek és kerülhetnek kapcsolatba.

A lap által megkérdezett Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint a német idegenrendészeti eljárások során gyakori, hogy a menekültek az unióba lépésüket regisztráló országokkal kapcsolatban valótlanságokat állítanak annak érdekében, hogy elkerüljék kitoloncolásukat Németországból.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!