A KDNP ifjúsági tagozata lefújta a saját vitaestjét a szingliadóról

2016.01.07. 19:31

Szerda délután megjelent egy Facebook-esemény az Ifjú Keresztény Demokraták I. kerületi szervezetének rendezésében, amely a szingliadóról folytatott volna párbeszédet. 

Szingliadó???

Az elképesztő megnevezés a Fb-esemény szerint arra utal, hogy a 20-39 évesek 52 százalékának nincs gyereke, az ebbe a korosztályba tartozó nők 88 százaléka pedig nem él házasságban. A szingliadóval ezeket az embereket büntetnék, amiért ők büntetik a nemzetet azzal, hogy nem vállalnak gyereket.

A FB-esemény szerint Dr. Benda József könyve adta az inspirációt a vitaesthez, ebben többek között arról ír, hogyan lehetne megállítani a népességfogyást. Néhány órával az esemény meghirdetése után a KDNP ifjúsági tagozata behúzta a kéziféket, törölték a szingliadóról szóló vitaestet, és azt írták az MTI-nek, hogy a szervezetük 

semmiféle ilyet nem tervez, nem tárgyal és a nem is támogat (...) az ezzel ellentétes tartalmat közlő sajtóorgánumokkal szemben jogi úton fognak fellépni

A Hvg.hu szerint az IKSZ szerint ez nem az ifjúsági tagozat hivatalos eseménye volt, a "vitaest témáit mindössze a fővárosi I. kerületi tagozatuk állította össze", írta a portál. Bár törölték az eseményt, a FB-esemény részletesebb felvetéseit a Tumblr megőrizte az utókor számára.