Jusztina
6 °C
20 °C

Még ma eltilthatják a fővárost a Simicska-oszlopok bontásától

2016.01.11. 13:36
Várhatóan még hétfőn délután döntést hoz a bíróság a Mahir Cityposter Kft. indítványáról, amelyben azt kérte, hogy tiltsák el a fővárost a cég hirdetőoszlopainak begyűjtésétől.

A Fővárosi Törvényszék gazdasági kollégiuma előtt hétfőn reggel kezdődött a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég által indított per, amelyben a cég kétségbe vonta a Fővárosi Önkormányzattal kötött 25 évre szóló szerződés felmondásának jogosultságát.

A fővárosi közgyűlés szeptemberben szavazta meg, hogy egyoldalúan szerződést bont Simicska reklámcégével, és elbontatja a budapesti közterületekről a hirdetőoszlopait. A Kocsis Máté által készített előterjesztés szerint az ok hivatalosan az volt, hogy a cég nem teljesítette kötelezettségeit, és a szerződés amúgy is hátrányos volt a fővárosra nézve.

A Mahir már akkor jelezte, perelni fog. A főváros azonban karácsony előtt egy rendkívüli közgyűlést is összehívott azért, hogy megszavazzanak a bontás azonnali megkezdéséről. A Budapest Közút Zrt. emberei január 2. óta jelentős számú oszlopot el is szállítottak a belváros utcáiról annak ellenére, hogy a Mahir saját őrzővédőkkel próbálta akadályozni a bontást.

A Mahir Citypostert képviselő Magyar György ügyvéd ideiglenes intézkedést kért a hirdetőoszlopok bontásának leállítására és az eredeti állapot helyreállításának elrendelésére. A Mahir szerint a szakszerűtlen oszlopbontás miatt új helyzet állt elő a köztük és a főváros közötti jogvitában. Magyar György szerint különösen sürgős szükség áll fenn, ezért kérte a bíróságot az azonnali bontási tilalom kimondására. Erről még hétfőn döntést hoz a bíró.

A főváros jogi képviselőjének előadásából nem derült ki, hogy pontosan hány oszlopot kíván elbontatni az önkormányzat. Az ügyvéd szerint viszont óriási kárt okozna a fővárosnak, ha a Mahir-oszlopok továbbra is elfoglalnák a közterületeit. A főváros képviselője szerint évi 93 és 160 millió forint közé tehető az anyagi hátrány, ami a Mahir miatt éri az önkormányzatot.

A következő tárgyalási nap március elsején lesz.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.