Zalán
6 °C
19 °C

Nem adtak cafeteriát, több százmilliót kell kifizetnie az egri kórháznak

2016.01.13. 14:02

A Népszabadság értesülése szerint a Kúria ma az egri kórházi dolgozóknak adott igazat, akik azt kifogásolták, hogy amióta államosították a Markhot Ferenc kórházat, a kórház nem adott cafeteriát alkalmazottainak.

A Kúria döntése szerint az állami tulajdonú intézménynek csaknem három évre visszamenőleg ki kell fizetni a visszatartott cafeteriát a kórház dolgozóinak (évente egyhavi bérnek megfelelő összeget). A lap szerint a döntés 1500 dolgozót érint, ami évente összesen csaknem 162 millió forint kifizetését jelenti.

A kórházi dolgozókat a Magyar Szakszervezeti Szövetség képviselte, álláspontjuk szerint a cafeteria visszatartása már csak azért is méltánytalan volt, mert 2010-ben a szakszervezet ezt a pluszt tudta kiharcolni egyéb pótlékok és juttatások helyére, amelyeket a munkáltató akkoriban megvont és azóta sem fizet. A szövetség elnöke szerint a munkáltató a 2013-as államosításkor úgy gondolta, a korábbi kórházfenntartóval kötött szerződéseket nem kell betartania, így a cafeteriamegállapodás sem érvényes az új tulajdonosra. Ezt sérelmezték az ott dolgozók, és öt munkavállaló jogi segítséget kért tőlük.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!