Bertalan
14 °C
27 °C

Csúszik a gyereküket halálra éheztető agárdi fényevők pere

2016.01.14. 16:15
Március végén lehet ítélet annak a családnak az ügyében, amelyet különös kegyetlenséggel, 14 éven aluli sértett sérelmére elkövetett emberöléssel vádolnak. A szülők másfél éves gyereke éhen halt, mert a szülők nem etették.

Az agárdi családban két éve halt éhen egy másfél éves kisfiú, mert hónapokon keresztül alig etették. A környékbeliek szerint a szülők elvakult fényevők. Ügyükben tavaly emelt vádat az ügyészség, de az első tárgyalást már el kellett halasztani, ahogy a mostanit is.

Mint a novemberi tárgyaláson, most is arra hivatkozott az áldozat anyai nagyanyja, a IV. rendű vádlott, hogy az egészségügyi állapota miatt távol kell maradnia a tárgyalástól. Az időközben beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a bíróság elutasította a távolmaradási kérvényt, és azonnali elővezetését rendelte el.

Miután megérkezett, a vádlottak visszavonták védőjüktől a védelme ellátására vonatkozó megbízást, arra hivatkozva, hogy megrendült közöttük a bizalom. A védő is ugyanígy nyilatkozott. A tárgyalás így január 19-én folytatódhat. Erre az időpontra a bíróság kijelöl egy védőügyvédet, aki felkészül az ügyből. Ha a vádlottak nem találnának másik jogi képviselőt, a tárgyalás akkor is folytatódhat.

Mivel az utolsó érdemi tárgyalás óta 3 hónap telt el, a kiemelten kezelt ügyet elölről kell kezdeni a jogszabályok szerint. A jövő héten ezért a tárgyalás eddigi anyagát ismertetik, majd két nappal később az igazságügyi orvosszakértőket hallgatják ki. Várhatóan március közepén születhetett ítélet az ügyben.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!