Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Edzésként társait verte a zárka réme

2016.01.15. 11:54

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, kényszerítés és zaklatás miatt emelt vádat egy erőszakos többszörös visszaeső vádlottal szemben, aki a más ügyben elrendelt előzetes letartóztatása alatt zárkatársait rendszeresen bántalmazta és fenyegette.

A vádlott 2014. májusában azért, hogy a zárkatársai ne merjenek neki ellentmondani és így a zárka életét irányíthassa, azokat rendszeresen leköpte, trágár szavakkal illette, veréssel fenyegette, többüket pedig ténylegesen bántotta is.

Egyik zárkatársát a vádlott edzés gyanánt bántalmazta, testszerte ököllel megütötte, megrúgta. További három társát a vádlott azért fenyegette és verte meg, hogy helyette a WC-t, mosdót takarítsák ki. Egyiküket arra is kényszerítette, hogy naphosszat az ágyon a fal felé fordulva feküdjön, a sértett csak akkor mert felkelni, amikor a vádlott sétálni ment.

A fenyegetések és bántalmazások hatása alatt álló és így megfélemlített zárkatársaitól a vádlott különböző értékeket vett el, így a dohányt és az ételükből a húst, arra kényszerítette a zárkatársait, hogy hozzátartozóiktól csomagot és készpénzt kérjenek azért, hogy azt neki átadják. A Bv. intézet a zárkatársak jelzése alapján más körletben helyezte el a vádlottat.

2014. júniusban a vádlottat egy számára nem tetsző zárkában akarták elhelyezni, ahová a vádlott a biztonsági tiszt sértett többszöri utasítása ellenére sem volt hajlandó bemenni, ezért félelemkeltés céljából azzal fenyegette meg, hogy ha szabadul, a sértettet és a családját is megöli.

Az ügyészség a vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.