Nincs fűtés Salgótarján egy részén

2016.01.17. 18:54

Szünetel a távfűtés Salgótarján egy részén, miután vasárnap délelőtt meghibásodott a vezeték a hőtermelő központban. A katasztrófavédelem szükség esetén melegedőhelyet biztosít, a szolgáltató dolgozik a hiba kijavításán - közölte  Angyal Eszter,  a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Salgótarján belvárosában háromezer fogyasztó tapasztalta a távhőszolgáltatás-kimaradást vasárnap délelőtt. Délután a szolgáltatás részlegesen visszaállt a Pécskő, Meredek és Rákóczi út egy részén, azonban a Napsugár-lakótelepen és a Füleki úti idősek otthonában továbbra sincs fűtés. A hiba helyét már beazonosították a Salgó Vagyon Kft. szakemberei, a probléma kijavítása azonban még folyamatban van.

Az idősek otthonában hetvenketten tartózkodnak, a Napsugár-lakótelepen 120 fogyasztóhely érintett. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság elektromos fűtőtesteket és takarókat vitt az időseknek, a lakótelepen távfűtés nélkül maradt lakosság ellátása érdekében pedig felkészült arra, hogy a melegedőhelyet biztosítson.