Sopronban havazik, csípős hajnalok jönnek

2016.01.17. 10:39

Az OMSZ szerint a Kárpát-medencétől délkeletre egy mediterrán ciklon vonul el, amelynek hátoldalán egyre hidegebb levegő áramlik térségünkbe. Elsőfokú figyelmeztetést Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki vasárnapra és hétfőre gyenge hófúvás miatt.

Az Időkép szerint vasárnap délelőtt az ország északnyugati részében esik a hó, a soproni webkamera szerint havas a Fő tér, de esik Kőszegen, Zalaegerszegen és Nagykanizsán is. Vasárnapra az OMSZ legfeljebb mínusz 4 - plusz 1 fokot jósol. Délelőtt nyugaton, késő délutántól, estétől az Alföld délkeleti részén várható gyenge havazás és hószállingózás. 

Az előrejelzések szerint csípős hajnalok köszöntenek ránk a jövő héten, kedden például mindössze mínusz 12 - mínusz 7 fok lesz. Ugyanakkor napközben kis mértékben melegszik az idő, hétfőn és kedden mínusz 2 - plusz 2, szerdától mínusz 1 - plusz 6 fok várható. Ugyanakkor szinte mindenhol megerősödik a szél, helyenként akár viharossá is fokozódhat. Számottevő csapadék nem várható, ugyanakkor eső, havas eső és hó előfordulhat.