Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Sopronban havazik, csípős hajnalok jönnek

2016.01.17. 10:39

Az OMSZ szerint a Kárpát-medencétől délkeletre egy mediterrán ciklon vonul el, amelynek hátoldalán egyre hidegebb levegő áramlik térségünkbe. Elsőfokú figyelmeztetést Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki vasárnapra és hétfőre gyenge hófúvás miatt.

Az Időkép szerint vasárnap délelőtt az ország északnyugati részében esik a hó, a soproni webkamera szerint havas a Fő tér, de esik Kőszegen, Zalaegerszegen és Nagykanizsán is. Vasárnapra az OMSZ legfeljebb mínusz 4 - plusz 1 fokot jósol. Délelőtt nyugaton, késő délutántól, estétől az Alföld délkeleti részén várható gyenge havazás és hószállingózás. 

Az előrejelzések szerint csípős hajnalok köszöntenek ránk a jövő héten, kedden például mindössze mínusz 12 - mínusz 7 fok lesz. Ugyanakkor napközben kis mértékben melegszik az idő, hétfőn és kedden mínusz 2 - plusz 2, szerdától mínusz 1 - plusz 6 fok várható. Ugyanakkor szinte mindenhol megerősödik a szél, helyenként akár viharossá is fokozódhat. Számottevő csapadék nem várható, ugyanakkor eső, havas eső és hó előfordulhat.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.