László
19 °C
26 °C

Habony üzlettársa a taxisoknak: Bocs, de a szocializmus 26 évvel ezelőtt véget ért!

2016.01.18. 19:00

„...ne gondolja senki, hogy ezeket a szolgáltatásokat meg lehet állítani a határnál, vagy egy két rendelettel meg lehet szüntetni a létezésüket. Pedig a taxisblokád résztvevői éppen ezt követelik az államtól: tiltsák be az Ubert, vagyis tiltsák be a versenytársakat. 

Bocs, de a szocializmus 26 évvel ezelőtt véget ért!

 – írja Lánczi Tamás politikai tanácsadó, a Századvég vezető elemzője és Habony Árpád londoni cégének ügyvezetője a taxisok akciójáról Mozgástér című blogján, amit a közmédia netes felületei is népszerűsítenek.

Lánczi Tamás
Lánczi Tamás
Fotó: Soós Lajos

Lánczi a 2013-as taxisrendeletről azt írja, attól a taxizás drágább lett, de nem jobb, és azok a taxisok, akik 2013 őszén még örültek a 280 forintos tarifának, ma már foghatják a fejüket, ahogy az uberesek elhalásszák előlük az utasokat. Szerinte az ellenzéknek figyelembe kéne vennie ezeket a tényeket, még mielőtt „nagyon belelkesülne, hogy a taxisok lesznek az új kormánybuktató erő (ahogyan rácuppantak a Hosszú Katinka-ügyre)″.

Tavaly májusban írta meg az akkori Napi Gazdaság, hogy Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője lesz Habony Árpád új londoni vállalkozásának egyik ügyvezető igazgatója. A Danube Business Consulting Ltd. politikai tanácsadócéget Habony Arthur L. Finkelsteinnel, Orbán Viktor másik kampánytanácsadójával, a negatív kampányok hírhedt szakértőjével alapította. 

Lánczi akkor a lapnak azt mondta, Finkelstein fogalom a szakmában, megtiszteltetésnek tartja, hogy ilyen tudású és ekkora tapasztalatokkal bíró szakemberrel dolgozhat együtt, az ügyvezetői posztra való felkérést pedig óriási kihívásnak és lehetőségnek tekinti. 

Balatoni nyár!

Gyerekkel nyaralna vízparton? Egy fergetegesen bulis hetet szeretne átélni? Biztonságos terepet, szép tájat keres kerékpár túrához? Vegye célba a Balatont! Keressen szállást itt!

Wellness hétvége

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon az ország legszebb vidékei közül!