Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Mindenki nyugodjon meg, a vonalban Tarlós úr

2016.01.18. 19:06

A Tarlós úr szeretne egy-két szót a City taxisoknak intézni.

– vezették fel még márciusban a főpolgármester rádióüzenetét, amit azóta is féltve őriz Youtube-csatornáján az Országos Taxis Szövetség.

„Uber-ügyben támogatom magukat, fel a fejjel, minden jót” – mondta a főpolgármester akkor. A taxisok ugyanis márciusban már tüntettek a fuvarmegosztó alkalmazás ellen. Az Uber akkor meghirdette, hogy egy hétvégén ingyen lehet használni a webalapú taxiszolgáltatásukat. A taxisoknak ez azért sem tetszett, mert az uberezőkre nem vonatkoznak azok a rendkívül szigorú szabályok, amiket nemrég bevezetettek Budapesten.

Tarlós tavaly tavasszal azt fejtette ki, hogy az Uber szolgáltatást a rendelkezésére álló információk alapján nem tudja elfogadni és támogatni. A főpolgármester úgy fogalmazott: „a taxisok döntő többsége partner volt abban, hogy megpróbáljunk rendet tenni”.

A taxis társadalom meghatározó része hajlandó volt áldozni a munkájára és budapesti állapotok általános rendezésére, ezért nem igen fogadható el, hogy valakik megjelennek, akikre a szabályok nem vonatkoznak, és ezzel a taxisokat rendkívül nehéz helyzetbe hozzák.

idézte Tarlóst a Budapest.hu. Az Uber-ellenes taxisblokádról további részleteket cikkünkben olvashat.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.