Hajnalka
-1 °C
15 °C

Mindenki nyugodjon meg, a vonalban Tarlós úr

2016.01.18. 19:06

A Tarlós úr szeretne egy-két szót a City taxisoknak intézni.

– vezették fel még márciusban a főpolgármester rádióüzenetét, amit azóta is féltve őriz Youtube-csatornáján az Országos Taxis Szövetség.

„Uber-ügyben támogatom magukat, fel a fejjel, minden jót” – mondta a főpolgármester akkor. A taxisok ugyanis márciusban már tüntettek a fuvarmegosztó alkalmazás ellen. Az Uber akkor meghirdette, hogy egy hétvégén ingyen lehet használni a webalapú taxiszolgáltatásukat. A taxisoknak ez azért sem tetszett, mert az uberezőkre nem vonatkoznak azok a rendkívül szigorú szabályok, amiket nemrég bevezetettek Budapesten.

Tarlós tavaly tavasszal azt fejtette ki, hogy az Uber szolgáltatást a rendelkezésére álló információk alapján nem tudja elfogadni és támogatni. A főpolgármester úgy fogalmazott: „a taxisok döntő többsége partner volt abban, hogy megpróbáljunk rendet tenni”.

A taxis társadalom meghatározó része hajlandó volt áldozni a munkájára és budapesti állapotok általános rendezésére, ezért nem igen fogadható el, hogy valakik megjelennek, akikre a szabályok nem vonatkoznak, és ezzel a taxisokat rendkívül nehéz helyzetbe hozzák.

idézte Tarlóst a Budapest.hu. Az Uber-ellenes taxisblokádról további részleteket cikkünkben olvashat.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.