Újabb hazugság Farkas Flórián önéletrajzában

2016.01.18. 14:31

Azután, hogy évekig rosszul emlékezett Farkas Flórián, hogy az ELTE melyik karán szerezte meg diplomáját most az is kiderült: arra is rosszul emlékszik, hogy óraadó tanárként dolgozott az intézményben, derítette ki az mno.hu.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, Farkas parlamenti honalapon található életrajzában az állt, hogy az ELTE Jogi kar politológia szakán végzett, és 2006-ig ott tanított. Kiderült, volt ugyan egy Farkas Flórián nevű ember, aki leadott ott egy szakdolgozatot, de az nem a roma politikus munkája, hanem egy karcagi névrokonáé volt. A Magyar Nemzet talált viszont egy másik szakdolgozatot is, de azzal az volt a baj, hogy nem passzolt a hivatalos életrajzhoz, mert azt az ELTE Társadalomtudományi Karán, politikaelmélet szakon adta le egy Farkas Flórián nevű hallgató. Végül kiderült, az az a szakdolgozat, amit a miniszterelnöki biztos leadott, csak az önéletrajz megírásánál összekeverhette, hogy hol is végzett valójában. Az adatot azóta javították az önéletrajzban.

Egy másik adat azonban továbbra is szerepelt, mégpedig az, hogy Farkas óraadó tanárként dolgozott az ELTE-n. A Magyar Nemzet meg is kereste Klinghammer Istvánt, aki 2000 és 2006 között volt az ELTE rektora, illetve Vida Istvánt, aki a politikaelméleti tanszék vezetője volt. A lapnak mindketten egyértelműen azt állították, hogy Farkas Flórián nem oktatott az intézményben, sőt, Vida azt is hozzátette, Farkas csak az első évben járt be az egyetemre, majd egyéb elfoglaltságaira hivatkozva egyáltalán nem járt.

És akkor Farkas Flórián érettségijéről még nem is beszéltünk: az MNO talált egy 2003-as Magyar Hírlap cikket, amiben az szerepelt, hogy 5 képviselőnek nincs érettségije, és ide sorolták Farkas Flóriánt is, mivel életrajzából hiányoztak az adatok. A lap hiába kereste Farkast, nem reagált, ami azért is furcsa, mivel elvileg épp abban az évben diplomázott, tehát nem lett volna nagy erőfeszítés tisztázni ezt a kérdést. Mi többször próbáltuk feltenni Farkasnak azt az egyszerű kérdést, hogy hol és mikor szerezte érettségi bizonyítványát, de választ soha, egyszer sem kaptunk, ez az adat önéletrajzából is hiányzik.

UPDATE: A Magyar Nemzet cikkének megjelenése után újabb ponton módosították Farkas Flórián önéletrajzát. Ahol korábban az szerepelt, hogy az ELTE Jogi Karán volt óraadó tanár, most azt írják: „ELTE Társadalomtudományi Kar Politika Tudományok Tanszékén részt vett a 2005/2006-os tanulmányi évben a Kelet- és kelet-közép-európai politikai rendszerek tárgy és a Politikai rendszerek összehasonlító elemzése tárgy oktatásában a tantárgy oktatójának felkérése alapján.