Földre teperték az alpolgármestert

2016.01.19. 15:22

Rátámadt az árpádhalmi alpolgármesterre egy helybeli - írja a Délmagyar.hu. Azon dühödött fel, hogy az önkormányzat nem vitte át a szomszédos Nagymágocsra rendőrségi kihallgatásra. 

A férfi mellkason vágta, és a földre rántotta az alpolgármestert, Domján Ferencet. 10 óra körül ment be a polgármesteri hivatalba, azt szerette volna elérni, hogy az önkormányzat autója vigye át a nagymágocsi rendőrőrsre kihallgatásra. A polgármester közölte, erre nincs lehetőség.

A fiatalember szóvá tette a közérdekű munkával kapcsolatos kifogásait is. A bíróság egy korábbi, szabálysértési ügyében 200 óra közérdekű munkára ítélte. Közben belépett a polgármesteri irodába a későbbi sértett, Domján Ferenc is, aki már messziről hallotta, ahogy a fiatalember kiabál. 

Megmutatták neki a bírósági papírokat is, az ítélet szerint december 24-én kellett volna kezdenie a büntetésből kirótt munkát. A férfi megjelent ugyan az önkormányzatnál, de csak azért, hogy közölje, nem hajlandó dolgozni.

"Mivel nem lehetett vele szót érteni, kikísértem az épületből" – mondta Domján Ferenc, aki egy darabig vele tartott a járdán, hogy biztos elmenjen. Közben mondta a magáét, majd egyszer csak mellkason ütötte, aztán lerántotta a földre. A történteket rögzítette a polgármesteri hivatalon lévő kamera, és sok szemtanú is volt. Ők vetettek véget a csetepaténak.

Az eset után biciklire ült, és hazament.

A férfi a Csongrád Megyei Főügyészségtől kapott információ szerint többszörösen büntetett előéletű. A gyanú szerint az elmúlt néhány hétben betört egy ingatlanba és egy élelmiszerboltba is. Árpádhalmon azt is beszélik, a pénteki eset kapcsán derült ki, hogy aznap reggel is hívatlanul járt egy házban. Az ügyészség a férfit hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt hallgatta ki. A tettét elismerte.